Βρετανία: Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 11:54

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις οικίες τους σε Μάντσεστερ και Μπόλτον, όπου και πραγματοποιούνται έρευνες, βάσει του βρετανικού Αντιτρομοκρατικού Νόμου 2000.

A- A A+

Στη σύλληψη πέντε υπόπτων προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη βορειοδυτική Αγγλία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις οικίες τους σε Μάντσεστερ και Μπόλτον, όπου και πραγματοποιούνται έρευνες, βάσει του βρετανικού Αντιτρομοκρατικού Νόμου 2000.

«Οι περίοικοι θα διαπιστώσουν έντονη αστυνομική παρουσία σήμερα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής του Μάντσεστερ, σύμφωνα με την οποία «επρόκειτο για διακριτική επιχείρηση και δεν ενεπλάκησαν ένοπλοι αξιωματικοί».

Εν τω μεταξύ, τη σημαντικότατη απειλή που συνιστά η Αλ-Κάιντα αναμένεται να επικαλεστεί σήμερα ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, υπερασπιζόμενος τη στρατιωτική δράση στο Αφγανιστάν.

«Υπερασπίζομαι σθεναρά τη δράση μας σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, διότι η Αλ-Κάιντα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια- και για την ασφάλεια της ζωής των πολιτών στη Βρετανία» αναμένεται να δηλώσει κατά την καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Λόρδου Δημάρχου του Λονδίνου, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έχουν δοθεί εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή