Επίσκεψη Αρχηγού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 13:01
A- A A+

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του Αρχηγού του Ναυτικού των ΗΠΑ, Ναυάρχου Gary Roughead.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Αμερικανός Αρχηγός πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη ΠΝ. Οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με τις ναυτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την καταπολέμηση της πειρατείας, στη συμμετοχή της Ελλάδας και του ΠΝ στις διάφορες αποστολές υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ καθώς και στη συνεισφορά των δύο ναυτικών με σκοπό την ασφάλεια των ναυτιλλομένων.

Τονίστηκε επίσης η αναβάθμιση του ρόλου του ΚΕΝΑΠ και η απαίτηση στελέχωσής του με προσωπικό και από το Αμερικανικό Ναυτικό. Επιπλέον από την Αμερικανική αντιπροσωπεία γνωστοποιήθηκε ότι το θέμα της πρόσκτησης δύο ή τριών επιπλέον ναρκοθηρευτικών από το Αμερικανικό Ναυτικό ευρίσκεται για έγκριση στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Αμερικανός Ναύαρχος επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και επισκέφθηκε πλοία του Στόλου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή