Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από την επίθεση στην οικία του Μ. Ανδρουλάκη

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 18:27
UPD:18:40

Την ευθύνη για τη πρόσφατη επίθεση στην οικία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη ανέλαβε με προκήρυξή της στο διαδίκτυο η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

A- A A+

Την ευθύνη για τη πρόσφατη επίθεση στην οικία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη ανέλαβε με προκήρυξή της στο διαδίκτυο η οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες της προκήρυξης, η μέρα της επίθεσης στο σπίτι του κ. Ανδρουλάκη επελέγη συμβολικά καθώς μία μέρα πριν, στις 12 Νοεμβρίου «εξετάστηκε απο εφέτες ανακριτές η υπόθεση της "γιάφκας" του Χαλανδρίου και της σύλληψης υποτιθεμενων μελων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».

Με αφορμή μάλιστα τη σύλληψη της 22χρονης, η οποία θα απολογηθεί την Τετάρτη για τις κατηγορίες (σε βαθμό κακουργήματος) της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξης από κοινού http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1741917 , στην προκήρυξη υπογραμμίζεται ότι όσοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση. «Τέτοιες "επιτυχίες" χρεώνονται στις πλάτες ανθρώπων, που ενώ γνωρίζουν πως δεν έχουν σχέση με εμάς, τους διώκουν για να στείλουν ένα συγκεκριμένο μύνημα.. "όσο συνεχίζετε να χτυπάτε...τόσο θα συλλαμβάνουμε επιπλέον άτομα..."», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε με βούλευμά του την αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», Παναγιώτης Μασούρας.

Ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μετά την απολογία του για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της ενταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρήξεων από κοινού.

Στην προσφυγή του ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος, αρνείται ότι έχει σχέση με την τρομοκρατική ομάδα και τονίζει ότι η σχέση του με την υπόθεση του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι είναι πως πήρε από συγκατηγορούμενό του, ιδιοκτήτη του σπιτιού και επίσης προσωρινά κρατούμενο, κλειδί γιατί είχε αφήσει εκεί τη χαλασμένη μηχανή του με σκοπό να την πάει σε κοντινό συνεργείο.

Οι δικαστές του Συμβουλίου απέρριψαν την προσφυγή, κρίνοντας τον νεαρό κατηγορούμενο, επικίνδυνο για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή