ΥΕΘΑ: Υπεύθυνη η στάση μας για το Αφγανιστάν

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 11:18
UPD:16:04
A- A A+

«Πολύ υπεύθυνη» και «λειτουργική» χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας σχετικά με το Αφγανιστάν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες των υπουργών Εξωτερικών και ¶μυνας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να παραμείνει η ελληνική στρατιωτική δύναμη στην Καμπούλ.

«Είναι πολύ υπεύθυνη η στάση μας, πολύ καθαρή, πολύ λειτουργική. Νομίζω ότι ανταποκρινόμαστε πλήρως στις υποχρεώσεις μας ως μέλη της Ε.Ε. και πρωτίστως ως μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Ενεργήσαμε μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο είναι ευρύτερα αποδεκτό διότι δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε επίσης τη χθεσινή τοποθέτηση του γ.γ. του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμουσεν «πολύ πιο διστακτική και πολύ πιο μετριοπαθή μέσα σε ευρωπαϊκά συμφραζόμενα».

«Είναι πια αντιληπτό από όλους ότι προτάσσονται τα πολιτικά κριτήρια, οι πολιτικές διαδικασίες, μια αμιγώς στρατιωτική προσέγγιση δεν οδηγεί πουθενά», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε: «Είναι κοινή συνείδηση πια και στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ πως το μεγάλο πρόβλημα στο Αφγανιστάν είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης Καρζάι, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εγκαθίδρυση στην πραγματικότητα της αφγανικής κυριαρχίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή