Ν.Δ.: Αντίστροφη μέτρηση για τη διαδοχή

Η νέα συμμαχία και οι απώλειες
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 12:57
UPD:16:59

A- A A+

Συνεχίζεται η μάχη της διαδοχής στη ΝΔ εν όψει της 29ης Νοεμβρίου με μία ακόμα σύμπραξη αυτή τη φορά στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, να επιδιώκει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Εν αναμονή λοιπόν των νέων δημοσκοπήσεων μετά και την ανακοίνωση της συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη – Αρη Σπηλιωτόπουλου, μπαίνει στην τελική της ευθεία η προεκλογική εκστρατεία των υποψήφιων για την ηγεσία της παράταξης.

Η συμμαχία και οι απώλειες

Εν τω μεταξύ, υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε σήμερα με δημόσια δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος –εκ των στενών φίλων και συνεργατών του Αρη Σπηλιωτόπουλου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1742496 .

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε δυνατή η προώθηση υποψηφιότητας από τη γενιά των σαραντάρηδων, ζητά να μην καταφέρονται τα στελέχη του κόμματος με δημόσιες δηλώσεις κατά των υποψηφίων αρχηγών γιατί έτσι τους φθείρουν, και σημειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ψυχικού χάσματος από «βασιλικότερους του βασιλέως».

Δεν διέψευσε ο βουλευτής της ΝΔ και στενός φίλος του Αρη Σπηλιωτόπουλου Δημήτρης Γαλαμάτης τις φήμες που τον θέλουν να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα» ο κ. Γαλαμάτης δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει μια ανακοίνωση και πρόσθεσε: «Σήμερα κάποια πράγματα γράφουν οι εφημερίδες δεν σπεύδω να διαψεύσω τίποτα από αυτά που γράφουν».

«Ο ¶ρης Σπηλιωτόπουλος είναι φίλος μου και πολιτικός μου φίλος, αλλά σε αυτή τη διαδικασία για την εκλογή προέδρου δεν σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω ούτε για να φτιάξω φίλους, ούτε για να χαλάσω φιλίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η τοποθέτηση του όποιου στελέχους και του ¶ρη για τον ποιο θα ψηφίσει είναι σεβαστή», δήλωσε στο ρ/σ Real FM ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος κληθείς να σχολιάσει την επιλογή του κ. ¶ρη Σπηλιωτόπουλου να στηρίξει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Τόνισε ωστόσο ότι η ουδετερότητα είναι η πιο ενδεδειγμένη στάση. «Η κοινωνία δεν αγωνιά για την ατομική μου ψήφο… Δεν έχει και τόση σημασία τι θα πω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν τάχθηκε δημοσίως στο πλευρό κανενός από τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας στο ρ/σ Real fm.

«Θα ήθελα πάρα πολύ τον επόμενο πρόεδρο μας να μην τον κοντύνουμε στην πορεία προς την εκλογή, να τον αποδώσουμε όσο γίνεται πιο ψηλό -είναι και οι δύο τουλάχιστον- να τους αφήσουμε στο μπόι τους για να μπορέσουμε συντεταγμένοι πίσω από αυτούς να δώσουμε την πολιτική μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Tο πρόγραμμα των υποψηφίων

Στη Λάρισα θα μιλήσει στις 19.00 σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη. Στο νομό Έβρου θα περιοδεύσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς και στις 19.30 θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη. Την Κρήτη θα επισκεφθεί αύριο ο τρίτος υποψήφιος για τη διαδοχή Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στήριξη Αρ. Σπηλιωτόπουλου στην Ντ. Μπακογιάννη

Σε κάθε βήμα που κάνουμε πρέπει να προτάσσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξης, δήλωσε χθες το μεσημέρι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία και αυτή που δεν συμπιέζεται από ετικέτες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, η υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα.

Τι δήλωσαν χθες οι υποψήφιοι

Μιλώντας στο Βόλο η κα Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «Θέλουμε ένα Κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, δυνατό στη βάση του, στην κοινωνία, και όχι ένα κόμμα περιχαρακωμένο και εσωστρεφές».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Λιβαδειά υπογράμμισε ότι «Κάποιοι ίσως θέλουν να μην μιλάμε για ιδεολογία. Και να μιλάμε για διαχείριση. Εγώ επιμένω: Χρειάζεται πρώτα πίστη στις ιδέες της Παράταξης».

Επιστολή προς τους συνυποψηφίους του κα Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης «μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των απλών οπαδών, να υποδείξουν στους υποστηρικτές τους να χαμηλώσουν τους τόνους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή