Θετικά σχόλια ΕΕ για τις πρώτες δημοτικές εκλογές στο Κόσοβο

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 15:58
A- A A+

Την «καλή διεξαγωγή» των πρώτων δημοτικών εκλογών που έγιναν στο Κόσοβο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του χαιρέτισε η σουηδική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτιμώντας ότι η «μεγάλη συμμετοχή» πολλών εθνοτικών ομάδων στον πρώτο γύρο είναι καλό σημάδι για το μέλλον του.

Αυτή η συμμετοχή είναι «η έκφραση της δέσμευσης των ψηφοφόρων που επιδιώκουν την ενδυνάμωση μιας δημοκρατικής και πολυεθνικής κοινωνίας στο Κόσοβο, σύμφωνης με τις ευρωπαϊκές αξίες και κανόνες», εκτιμά η προεδρία της ΕΕ σε ανακοίνωση Τύπου.

Η ΕΕ ελπίζει ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών - που θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου - θα διεξαχθεί σε εξίσου καλές συνθήκες και υπογραμμίζει την σπουδαιότητα να δοθούν «όλα τα μέσα και η υποστήριξη που είναι απαραίτητα» στην εκλογική επιτροπή που εξετάζει τις καταγγελίες και που «παίζει έναν ρόλο-κλειδί» στην εκλογική διαδικασία.

Περίπου το 45% από τα 1,5 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσήλθε την Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να εκλέξει δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Αυτές ήταν οι πρώτες εκλογές που διοργάνωσαν οι αρχές της Πρίστινα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία, στις 17 Φεβρουαρίου 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή