Ντ. Μπακογιάννη: Δεν χρειαζόμαστε όσους πλήγωσαν την παράταξη

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 20:07

Πολιτική χαρακτήρισε και πάλι τη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας την ανάγκη για ένα μεγάλο, ανοιχτό κόμμα με μια νέα ηγετική ομάδα, χωρίς εκείνους που, όπως ανέφερε, πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη.

A- A A+

Πολιτική χαρακτήρισε και πάλι τη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας την ανάγκη για ένα μεγάλο, ανοιχτό κόμμα με μια νέα ηγετική ομάδα, χωρίς εκείνους που, όπως ανέφερε, πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη.

Από τη Λάρισα η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ επανέλαβε ότι «η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και ιδεολογικά περιχαρακωμένη ή μια παράταξη εξωστρεφής που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κοινωνία και θα αποκτήσει ξανά προοπτική εξουσίας».

Αναφερόμενη στη νέα ηγετική ομάδα που χρειάζεται το κόμμα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι πρέπει να αποτελείται από νέους ανθρώπους, στελέχη ικανά, αποτελεσματικά με απήχηση στην κοινωνία, τα οποία να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες και «όχι τα περιβόητα golden boys που κάποιοι -που καταγγέλλουν νυχθημερόν τους μηχανισμούς- έσπευσαν να βάλουν στο επιτελείο τους».

«Δεν χρειαζόμαστε αυτούς που πλήγωσαν και έβλαψαν την παράταξη», τόνισε και πρόσθεσε: «για να αποφύγουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον πρέπει να καθιερώσουμε στη Νέα Δημοκρατία κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας και δημοκρατίας».

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και πάλι στις προτάσεις που κατέθεσε, όπως η εκλογή προέδρου με θητεία και επιλογή από τη βάση των υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών.

Κάλεσε δε τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Παναγιώτη Ψωμιάδη να τοποθετηθούν, υποστηρίζοντας πως «είναι δημαγωγικό να καταγγέλλουμε τους μηχανισμούς, και να αποφεύγουμε να δεσμευτούμε για το πώς δημοκρατικά θα τους καταργήσουμε».

«Η Νέα Δημοκρατία η οποία εγώ ονειρεύομαι, δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θα έχει κλειστές πόρτες για τα στελέχη της. Δεν θα ανέχεται συμπεριφορές που πληγώνουν τους πολίτες. Δεν θα γυρίζει την πλάτη σε όσους την εμπιστεύθηκαν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε δε πως η Νέα Δημοκρατία που ονειρεύεται θα δίνει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα επίπεδα. «Και όλα αυτά, με το βλέμμα μπροστά. Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Έχοντας στο μυαλό μας πώς θα διευρύνουμε ξανά την απήχηση της παράταξής μας. Πώς θα γίνουμε ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο», ανέφερε.

Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε τα Τρίκαλα, όπου μίλησε ενώπιον στελεχών, μελών και φίλων της ΝΔ σε αίθουσα του φρουρίου της περιοχής. Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί τον νομάρχη Τρικάλων και το δήμαρχο Τρικκαίων και τα γραφεία του κόμματος, ενώ συναντήθηκε και με αρκετά στελέχη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων του νομού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή