F1: «Θα αγωνιστούν όλες οι νέες ομάδες»

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 22:12
A- A A+

Στην Cosworth πιστεύουν ότι όλες οι νέες ομάδες θα καταφέρουν να αγωνιστούν το 2010, όπως είπε και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μαρκ Γκάλαχερ, σε δηλώσεις του λέγοντας ότι βλέπουν όλες τους να δουλεύουν σκληρά πάνω στο νέο μονοθέσιο.

Για τη διαμάχη του καλοκαιριού μεταξύ της FIA και της FOTA ανέφερε ότι η Ομοσπονδία ήθελε να εξασφαλίσει κινητήρες για τις ομάδες την επόμενη χρονιά, ενώ απάντησε και στις φήμες που ήθελαν την Cosworth να προμηθεύει με κινητήρες και τη Red Bull.

Τρεις νέες ομάδες αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στη Formula1 την επόμενη χρονιά και άλλη μια να επιστρέψει σε αυτή, έπειτα από απουσία πολλών χρόνων. Πρόκειται για τις USF1, Campos, Manor και Lotus, αντίστοιχα.

Αυτές θα προμηθεύονται με κινητήρες της Cosworth και στη βρετανική εταιρεία πιστεύουν ότι όλες θα δώσουν το παρών στο γκριντ του 2010, καθώς τις βλέπουν και τις τέσσερις να δουλεύουν πολύ σκληρά πάνω στο νέο τους μονοθέσιο. Αυτό παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής αυτής, Μαρκ Γκάλαχερ.

«Μπορώ να σας πω ότι κάθε ομάδα που μας πλήρωσε δουλεύει πάνω στο νέο μονοθέσιο.

Φυσικά, κάθε ομάδα είναι σε διαφορετικό σημείο στο πρότζεκτ της. Αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή βλέπουμε όλες τις τέσσερις ομάδες να δουλεύουν σκληρά και δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ότι θα σταματήσουν», είπε ο Γκάλαχερ, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαμάχη που είχαν το περασμένο καλοκαίρι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου με την Ένωση των ομάδων λέγοντας ότι η FIA ήθελε να εξασφαλίσει κινητήρες για όλες τις ομάδες.

«Πιστεύω ότι το μόνο πράγμα, για το οποίο η FIA πίεσε, ήταν για τις ομάδες να έχουν ένα συμβόλαιο για τους κινητήρες. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά η Cosworth ήταν η μοναδική εταιρεία που προετοιμάστηκε να δεσμευτεί με όλες τις ομάδες», πρόσθεσε ο Βρετανός και απάντησε στις φήμες που ήθελαν την Cosworth να προμηθεύει με κινητήρες και τη Red Bull.

«Είμαι σίγουρος ότι η Red Bull θα μείνει με τους κινητήρες της Renault την επόμενη χρονιά».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις