Στον εισαγγελέα αύριο επτά άτομα για τα επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 23:42
UPD:18/11/2009 01:04

A- A A+

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο επτά άτομα, τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας και των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά από την πορεία, κυρίως, στα Εξάρχεια.

Οι πέντε εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ομάδα που επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ένας εκ των επτά κατηγορείται ότι κατείχε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, μία κροτίδα, μία μάσκα και σπίρτα και συνελήφθη στις 16:30 στην οδό Ακαδημίας και ένας ακόμη, ο οποίος συνελήφθη στην οδό Γενναδίου, διότι στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά. Ο τελευταίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά.

Οι υπόλοιποι εκ των 277 προσαχθέντων αφήνονται ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη, είχε συνάντηση στο γραφείο του Αττικάρχη με τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβησαν εκεί προκειμένου να ζητήσουν ενημέρωση για τους προσαχθέντες, μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκαν από γονείς και άλλους πολίτες.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας τους διαβεβαίωσε ότι όλοι σχεδόν θα αφεθούν ελεύθεροι. Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε αμέσως μετά ευχαριστημένος από τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχε η πορεία, αλλά όχι και από τις αθρόες προσαγωγές, κυρίως παιδιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία εφάρμοσε φέτος ένα νέο σχεδιασμό σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους φορείς και κατάφερε να γίνει ειρηνική πορεία εκτός από το τέλος της, όταν κατά την αποχώρηση σημειώθηκαν επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια.

Αναφερόμενος στις προσαγωγές, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε ότι η Αστυνομία ήταν αποφασισμένη να τηρηθεί η νομιμότητα και αυτό έγινε, προσθέτοντας ότι οι προσαχθέντες, εφόσον δεν προκύπτει κάτι σε βάρος τους, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Eπεισόδια έξω από ΔΕΘ - ΑΠΘ

Συνεχίζονταν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα επεισόδια στην Εγνατία οδό στο ύψος της βόρειας πύλης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα με διάφορα αντικείμενα, έβαλαν φωτιές και ταυτόχρονα εκτόξευσαν προς τις δυνάμεις ασφαλείας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών. Η αστυνομία χρησιμοποίησε επίσης δύναμη περίπου πενήντα μοτοσικλετιστών για να αποτρέψουν τους ταραχοποιούς στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη και αρκετές προσαγωγές προσώπων.

Οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί γύρω από το Α.Π.Θ. και τη ΔΕΘ μέχρι αυτή την ώρα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή