Δέκα στον εισαγγελέα για τα επεισόδια

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 09:36
UPD:11:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Δέκα άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο και των επεισοδίων, που σημειώθηκαν αμέσως μετά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έξι από αυτούς συνελήφθησαν στην οδό Σπύρου Τρικούπη και στην Μπουμπουλίνας, για επίθεση με βόμβες Μολότωφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών της ομάδας «Δέλτα», ενώ στη συνέχεια μπήκαν σε πολυκατοικίες για να κρυφτούν, όταν καταδιώχθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για τον λόγο αυτό, κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απόπειρα σωματικών βλαβών. Ένας συνελήφθη στην οδό Γενναδίου, επειδή είχε μια σιδηρογροθιά και δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής (είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά) και ένας ακόμα που συνελήφθη νωρίτερα στην οδό Ακαδημίας, επειδή είχε μία Μολότωφ, σπίρτα, μάσκα και μία κροτίδα.

Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν αργότερα, επειδή κατά την προσαγωγή τους, ο ένας αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και να υποβληθεί σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο και ο δεύτερος επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση.

Συνολικά προσήχθησαν 292 άτομα, εκ των οποίων τα 290 αφέθηκαν ελεύθερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή