Κίνα: Σύντομη συνάντηση με ετεροθαλή αδελφό του είχε ο Ομπάμα

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 12:34
A- A A+

Για λίγα μόνο λεπτά κατάφερε να συναντηθεί με ετεροθαλή αδελφό του που ζει στη νότια Κίνα ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Μαρκ Οκοθ Ομπάμα Ντεσάντζο- αδελφό του από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος δεν είναι εν ζωή- το απόγευμα της Δευτέρας, στο Πεκίνο, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Ντεσάντζο έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ από τότε που κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα, τον περασμένο χρόνο, ότι ζει και εργάζεται στην πόλη Σενζέν της νότιας Κίνας, που απέχει περίπου μία ώρα με το τρένο από το Χονγκ Κονγκ.

Στις αρχές του μήνα έκανε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην πόλη Γκουανγκζού, για τις ανάγκες προώθησης του βιβλίου του, το οποίο, όπως είπε, αναφέρεται στην τραυματική του παιδική ηλικία εξαιτίας του βάναυσου πατέρα του.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι δεν γνώριζε πολύ καλά τον ετεροθαλή αδελφό του, αλλά δεν αισθάνεται ότι ο Ντεσάντζο αποκαλύπτει ακατάλληλες λεπτομέρειες από τη ζωή της οικογενείας Ομπάμα στο βιβλίο του.

«Δεν είναι μυστικό ότι ο πατέρας μου ήταν ένας προβληματικός άνθρωπος. Όποιος έχει διαβάσει το πρώτο μου βιβλίο "Όνειρα από τον Πατέρα μου", το γνωρίζει αυτό, ξέρετε, ότι είχε πρόβλημα με το ποτό και ότι δεν συμπεριφερόταν καλά στις οικογένειές του», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Και ξέρετε, προφανώς αυτό είναι ένα θλιβερό κομμάτι της ιστορίας μου και του παρελθόντος μου. Αλλά δεν είναι κάτι που μου προκαλεί μελαγχολικές σκέψεις συχνά».

Ο Ντεσάντζο συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Ομπάμα στις ΗΠΑ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή