Διώξεις για τα επεισόδια

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 14:14
UPD:18:59

Και οι εννέα - τρεις εκ των ποίων είναι ανήλικοι- κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια και απείθεια, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στην κατοχή τους βρέθηκαν βόμβες μολότοφ, λοστοί κ.ά.

A- A A+

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα εννέα συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου.

Και οι εννέα - τρεις εκ των ποίων είναι ανήλικοι- κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια και απείθεια, ενώ όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στην κατοχή τους βρέθηκαν βόμβες μολότοφ, λοστοί κ.ά.

Πιο αναλυτικά, από τους ενηλίκους, ένας διώκεται για παράνομη οπλοφορία και οι άλλοι πέντε για απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διακεκριμένη περίπτωση απρόκλητης φθοράς αντικειμένου που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος (καταστροφή πεζοδρομίου) και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ενας εκ των πέντε, ο οποίος είναι εγγονός γνωστού μουσικοσυνθέτη, αντιμετωπίζει την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπει ο νόμος για δράστες αδικημάτων που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι συνελήφθη κάτω από το σπίτι του, τη στιγμή που είχε φορέσει το υφασμάτινο κάλυμμα πριν να βάλει το κράνος του, για να πάει με τη μηχανή του στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Ολοι οι νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, απ' όπου και αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τη δίκη τους.

Κατά την άφιξη των συλληφθέντων στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά της σύλληψής τους.

Χθες, έγιναν από την Αστυνομία συνολικά 292 προσαγωγές από τις οποίες οι δέκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ενας εκ των συλληφθέντων αφέθηκε ελεύθερος και τελικά στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εννέα.

Προσαγωγές έγιναν χθες και στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα προσήχθησαν 29 άτομα, τα οποία αποχώρησαν μετά την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους, ενώ συνελήφθη ένας 26χρονος για συμμετοχή στα επεισόδια και για παράβαση Ν. περί Ναρκωτικών.

Ο εισαγγελέας άσκησε και ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις (εκρήξεις, εμπρησμούς κ.ά.) κατά άγνωστων δραστών και διαβίβασε το μέρος αυτό της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή