Κλίντον: Οι ΗΠΑ στρατευμένος έταιρος του Αφγανιστάν

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 16:47

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, παραμονή του διορισμού του προέδρου Χαμίντ Καρζάι για μια δεύτερη θητεία», δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

A- A A+

Το Αφγανιστάν βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, λίγο μετά την άφιξή της σήμερα στην Καμπούλ, μία ημέρα πριν από το διορισμό του Χαμίντ Καρζάι στην προεδρία για μια νέα πενταετή θητεία.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, παραμονή του διορισμού του προέδρου Χαμίντ Καρζάι για μια δεύτερη θητεία», δήλωσε η Κλίντον στους περίπου 150 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

«Έχουμε τώρα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αδράξουμε ώστε ο πρόεδρος Καρζάι και η κυβέρνησή του να συνάψουν ένα συμβόλαιο με τον αφγανικό λαό», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να είμαστε ένας στρατευμένος εταίρος της κυβέρνησης και του αφγανικού λαού», σημείωσε η Κλίντον.

Περίπου 800 προσκεκλημένοι --μεταξύ των οποίων 300 ξένοι, υπουργοί, διπλωμάτες και προσωπικότητες-- αναμένεται να παρακολουθήσουν αύριο, Πέμπτη, την τελετή ορκωμοσίας του Αφγανού προέδρου.

Η διεθνής κοινότητα, η οποία έχει εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις πιέσεις για ένα πραγματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο Αφγανιστάν, αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Καρζάι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή