Αλ. Τσίπρας: Aνασφάλιστη εργασία - stage η μεγάλη ντροπή Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 17:31
UPD:18:54

Σε ό,τι αφορά συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «πατάει σε δυο βάρκες και πολύ σύντομα, αν συνεχίσει έτσι, θα βουλιάξει στο νερό».

A- A A+

«Η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, με προγράμματα stage, είναι η μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με συμβασιούχους και απασχολούμενους σε προγράμματα stage.

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν θέλει να πολεμήσει το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Αν ήθελε να τα καταπολεμήσει δεν θα καταργούσε τα stage από το δημόσιο τομέα, μεταφέροντας τα στον ιδιωτικό. Το μόνο που επιθυμεί είναι να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα μόνο και μόνο για λόγους δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Α. Τσίπρας για Stage: Δεν μπορείς να καταργήσεις την εργασιακή σκλαβιά εξοντώνοντας τους σκλάβους

Α. Τσίπρας για Stage: Δεν μπορείς να καταργήσεις την εργασιακή σκλαβιά εξοντώνοντας τους σκλάβους

Δήλωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις αυτών των ανθρώπων και θα διεκδικήσει:

- Να μην υπάρχει ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία. Να τους δοθούν αναδρομικά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να προκηρυχθούν θέσεις σταθερής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, εκεί που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά (υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία, περιβαλλοντική προστασία).

- Μέχρι να προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις , τα παιδιά που εργάζονται με προγράμματα stage να μην πεταχθούν στο δρόμο. Και κυρίως να μην τους δοθεί η δυνατότητα να περάσουν σε ένα άλλο καθεστώς εργασιακής σκλαβιάς, αυτή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σε ό,τι αφορά συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «πατάει σε δυο βάρκες και πολύ σύντομα, αν συνεχίσει έτσι, θα βουλιάξει στο νερό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα οργανωτικά ζητήματα στο ΣΥΡΙΖΑ και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν, απάντησε: «Αυτά για μας είναι συνηθισμένα, δεν είναι τίποτε περίεργο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος πλουραλιστικός και δημοκρατικός. Συζητάμε ανοιχτά και δημοκρατικά, προκειμένου να βρούμε τη λύση στα οργανωτικά προβλήματα που έχουν προκύψει».

«¶λλωστε, αν τα κουκουλώναμε όλα τα προβλήματα και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό μας, θα ήταν σαν να σνομπάρουμε τους ίδιους τους πολίτες που μας στήριξαν ζητώντας από εμάς να μην συνεχίσουμε όπως πριν», πρόσθεσε.

Για τις τελευταίες τοποθετήσεις του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου επισήμανε: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Ο καθένας λέει την άποψη του δημόσια και η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να μην δοθούν αυξήσεις στο δημόσιο από ένα όριο μισθού και πάνω, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι οι πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι που είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με μισθούς αστείους των 400, 500 και 600 ευρώ».

Α. Τσίπρας: Το θέμα είναι τι θα κάνουμε με τη μεγάλη μάζα εργαζομένων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης

Α. Τσίπρας: Το θέμα είναι τι θα κάνουμε με τη μεγάλη μάζα εργαζομένων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης

«Αν υπάρχουν», συνέχισε, «και 100-200 στο δημόσιο που παίρνουν υψηλούς μισθούς, είναι προφανές ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί να διεκδικήσει γι' αυτούς. Τα θέμα είναι τι θα κάνουμε με τη μεγάλη μάζα εργαζομένων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης».

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, ενώ αύριο στις 10π.μ. θα ξεναγηθεί στο Δέλτα του ποταμού Αξιού και στις 12 θα έχει συνάντηση με φορείς διαχείρισης προστατευομένων περιοχών στη Χαλάστρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή