Σύνοδος του ΝΑΤΟ το Δεκέμβριο για την αύξηση των στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 17:44

Είναι πεπεισμένο ότι ο Aμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα έχει γνωστοποιήσει έως τότε τα σχέδιά του όσον αφορά τα επίπεδα της αμερικανικής δύναμης στη χώρα αυτή.

A- A A+

Την πραγματοποίηση συνόδου το Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθεί η αύξηση του αριθμού των στρατιωτών στο Αφγανιστάν, σχεδιάζει το ΝΑΤΟ. Είναι δε πεπεισμένο ότι ο Aμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα θα έχει γνωστοποιήσει έως τότε τα σχέδιά του όσον αφορά τα επίπεδα της αμερικανικής δύναμης στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η σύνοδος αυτή του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί μετά από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις 2-3 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο Τζέιμς Απαθουράι, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πριν από τη συνάντηση σχετικά με τη δύναμη (στο Αφγανιστάν), οι ΗΠΑ θα κάνουν την ανακοίνωσή τους, όχι μόνον όσον αφορά το επίπεδο της δύναμής τους, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την προσέγγιση και την στρατηγική» στο Αφγανιστάν, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Απαθουράι.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή