F1: Και επισήμως στη McLaren ο Μπάτον

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 22:50
UPD:01/02/2010 17:46
A- A A+

Ο Τζένσον Μπάτον ανακοινώθηκε και επίσημα από τη McLaren σήμερα, καθώς από χθες είχε αναφερθεί ότι συμφώνησε για τρία χρόνια με τη βρετανική ομάδα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τη μετακίνηση αυτή αναφέροντας τους λόγους που πήρε τέτοια απόφαση, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Λιούις Χάμιλτον, ελπίζοντας να κάνουν οι δυο τους υπερήφανο όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τους οπαδούς της ομάδας και εύχοντας τα καλύτερα στην Brawn GP, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο φέτος.

Από χθες είχε γίνει γνωστό ότι ο Τζένσον Μπάτον έχει συμφωνήσει με τη McLaren Mercedes για τρία χρόνια, όμως σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοινώθηκε και επίσημα από τη βρετανική ομάδα. Ο Βρετανός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τη μετακίνηση αυτή μιλώντας για τους λόγους που πήρε την απόφαση να μετακομίσει από το Μπράκλεϊ στο Γουόκινγκ.

«Είναι πάντα μια δύσκολη απόφαση για να αφήσω μια ομάδα όταν είσαι εκεί τόσο καιρό. Αλλά η ζωή είναι όλο προκλήσεις και το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να προκαλείς τον εαυτό σου.

Γι' αυτό, αν και κέρδισα το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Brawn GP και δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό, ήμουν πάντα αμετάπειστος ότι ήθελα να συνεχίσω να βάζω τον εαυτό μου σε νέες προκλήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να πάω στη Vodafone McLaren Mercedes.

Είναι μια από τις μεγάλες του σπορ παγκοσμίως, οι επιτυχίες της και η λίστα με τους πρωταθλητές του παρελθόντος , όπως οι Έμερσον Φιτιπάλντι, Τζέιμς Χαντ, Νίκι Λάουντα, Αλέν Προστ, ¶ιρτον Σένα, Μίκα Χάκινεν και φυσικά ο νέος μου ομόσταβλος Λιούις Χάμιλτον.

Ακολούθησα την ομάδα της McLaren από τότε που ήμουν μικρό παιδί και είναι απίστευτο τελικά να είσαι μέλος αυτής. Όταν επισκέφτηκα το Κέντρο Τεχνολογίας της McLaren νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν απλά τα τεχνικά μέσα και τα απίστευτα πρότυπα αριστείας αυτά που με εντυπωσίασαν. Εντυπωσιάστηκα επίσης από τη φιλοδοξία, το κίνητρο και το πνεύμα νικητή που έχουν όλοι εκεί. Μετά υπάρχει η επική ιστορία της ομάδας», είπε ο Βρετανός και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νέο του ομόσταβλο, τον Λιούις Χάμιλτον.

«Από προσωπικής πλευράς, είναι επίσης μια μεγάλη ευχαρίστηση να είμαι συνάδελφος ενός Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Λιούις έφτασε σε ένα απίστευτο επίπεδο επιτυχίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είναι ένας ταλαντούχος οδηγός που κέρδισε το σεβασμό κάθε οδηγού της Formula1. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλον και ανυπομονώ να χρησιμοποιήσουμε τη συνδυασμένη γνώση μας για να πάμε την ομάδα μπροστά. Επίσης, πιστεύω ότι είναι φανταστικό που θα έχουμε ένα βρετανικό οδηγικό δίδυμο».

Ακόμα, ο Μπάτον θέλει μαζί με τον συμπατριώτη του να κάνουν υπερήφανους τόσο τη χώρα τους όσο και τους οπαδούς της McLaren σε όλο τον κόσμο.

«Ελπίζω ειλικρινά να μπορέσουμε να κάνουμε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τους οπαδούς της Vodafone McLaren Mercedes σε όλο τον κόσμο, υπερήφανους. Τίποτα δε σημαίνει περισσότερο για μένα από το να εκπροσωπώ τη χώρα μου.

Είμαι ενήμερος ότι υπάρχει ένα τεράστιο ποσό σκληρής δουλειάς μπροστά και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω με τους μηχανικούς στο Κέντρο Τεχνολογίας της McLaren, καθώς ξεκινάμε τις προετοιμασίες μας για το 2010 και την υπεράσπιση του παγκόσμιου τίτλου μου. Αυτή είναι μια ομάδα που πάντα αγωνίζεται για τη νίκη και δεν μπορώ να περιμένω να είμαι μέλος αυτής».

Τέλος, ο 29χρονος θέλησε να ευχηθεί τα καλύτερα στην Brawn GP, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο φέτος. «Θέλω να πω ότι το 2009 θα έχει πάντα μια ειδική θέση στη μνήμη μου και είμαι απολύτως σίγουρος ότι όλοι στη Brawn GP, που δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουν το παγκόσμιο πρωτάθλημά μας, αισθάνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γι' αυτό.

Εξίσου θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στη Mercedes Benz High Performance Engines, χωρίς τους οποίους δε θα ήμασταν ποτέ τόσο ανταγωνιστικοί. Είμαι τόσο ικανοποιημένος που θα χρησιμοποιώ τους κινητήρες τους το 2010 και μετά.

Έτσι, εύχομαι όλοι οι παλιοί μου συνάδελφοι να πάνε καλά στη νέα τους περιπέτεια στη Mercedes GP, απλά ελπίζω να εύχονται κι αυτοί το ίδιο σε μένα στη νέα μου πρόκληση στην Vodafone McLaren Mercedes».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις