Φύσσας: Οι Ουκρανοί πανηγύριζαν στην κλήρωση, εμείς τώρα

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 23:44
A- A A+

Ο Τάκης Φύσσας είχε έναν λόγο παραπάνω να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση της Εθνική μας ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτός ήταν η συμπεριφορά των Ουκρανών μετά την κλήρωση των αγώνων μπαράζ.

«Στη Ζυρίχη οι Ουκρανοί πανηγύριζαν στο αποτέλεσμα της κλήρωσης. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και το μετέφερα στους παίκτες μου», είπε ο τιμ μάνατζερ του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

«Είμαστε στο Μουντιάλ μετά το 1994. Γράψαμε ιστορία. Αυτή η ομάδα έχει τρομερή συνέχεια. Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλαγές των παικτών, η ψυχή της ομάδας παραμένει μεγάλη. Έχουμε το χρόνο για να παρουσιαστούμε και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών στην τελική φάση», πρόσθεσε ο Φύσσας.

Για το γεγονός ότι δεν κόστισε τελικά στην Ελλάδα η απώλεια της απευθείας πρόκρισης από τον όμιλο, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής είπε: «Θα ήταν πολύ καλό να βγούμε πρώτοι. Όμως πίστευα από την αρχή πως θα περνούσαμε. Πίστευα σε αυτά τα παιδιά και τώρα που περάσαμε μέσω μπαράζ το χαρήκαμε ακόμη περισσότερο.

Υπάρχει μία ακολουθία σε αυτή την Εθνική. Ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν πουν μεταξύ τους, μετά τα βρίσκουν. Είναι τέτοια η σχέση μεταξύ μας. Χρέος μου από αυτή τη θέση είναι να κρατώ καλό το κλίμα, να στηρίζω τον προπονητή και τους παίκτες, χωρίς να τους χαϊδεύω τα αυτάκια».

Για το πριμ πρόκρισης τέλος, ο Φύσσας τόνισε: «Αυτό έχει καθοριστεί από πολύ πριν, όταν ξεκινούσε η προκριματική φάση. Σίγουρα θα υπάρξει κάτι παραπάνω. Το μεγαλύτερο πριμ όμως είναι η πρόκριση στη Νότια Αφρική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι παρόν μετά από χρόνια σε ένα Μουντιάλ.

Δείξαμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί. Πλέον κοιτάμε μπροστά, την κλήρωση και την προετοιμασία μας. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή, θα οργανωθούμε πολύ καλά και με τη συμπαράσταση του προέδρου θα πάμε για να τα καταφέρουμε».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις