H Σλοβενία άφησε εκτός Μουντιάλ τη Ρωσία

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 00:24
UPD:02:13
A- A A+

Η διαφαινόμενη έκπληξη της Σλοβενίας μετά την ήττα με 2-1 στη Ρωσία ολοκληρώθηκε και οι Σλοβένοι άφησαν εκτός Μουντιάλ την ομάδα του Γκους Χίντινκ, κερδίζοντας με 1-0.

Παρά την ήττα της στο πρώτο παιχνίδι η Σλοβενία πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που αποδείχθηκε πολύτιμο για το δεύτερο παιχνίδι των μπαράζ. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το «χρυσό» γκολ με τον Ντέντιτς στο 44' και πανηγύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της την πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (η πρώτη ήταν το 2002 σε Ιαπωνία και Κορέα).

Εκτός από αυτό, θα δούμε του χρόνου Μουντιάλ χωρίς τον Γκους Χίντινκ για πρώτη φορά μετά το 1998. Ο Ολλανδός προπονητής είχε πάει το 1998 με την Ολλανδία, το 2002 με τη Νότια Κορέα και το 2006 με την Αυστραλία.

Οι Ρώσοι που απογοήτευσαν έμειναν με δέκα παίκτες στο 67' λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Αλεξάντρ Κερζάκοφ, ενώ στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Γιούρι Ζιρκόφ.

Οι συνθέσεις:

Σλοβενία: Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Γιόκιτς, Μπίρσα (79' Πέτσνικ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Κιρμ, Ντέντιτς (95' Στεφάνοβιτς), Νοβάκοβιτς

Ρωσία: Ακινφέεφ, Ανιουκόφ, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Ζιρκόφ, Ζιριανόφ, Ντενίσοφ, Γιανμπάεφ (46' Σέμακ), Μπιλιαλέντινοφ (77' Πογκρέμπνιακ), Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο (46' Κερζακόφ).

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις