Πυρ ομαδόν για το πάγωμα των μισθών

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 13:15
UPD:14:45
A- A A+

Τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αλλά και της ήσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τον προϋπολογισμό 2010, με σημείο αιχμής το πάγωμα των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

«Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του», παρατήρησε η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1743664 .

«Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παραβίασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ανακοινώνοντας πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι εξήγγειλε προεκλογικά ακριβώς το αντίθετο», είπε η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του ΠΑΣΟΚ.

«Η κοινή γνώμη διαπιστώνει ταχύτερα απ’ ό,τι οποιοσδήποτε ανέμενε ότι στα οικονομικά θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρή προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κινείται αλλοπρόσαλλα κάνοντας ταυτόχρονα παροχές και περικοπές και επιχειρώντας να μειώσει το έλλειμμα του 2010 φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009 με αλχημείες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του εκπρόσωπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. «Πριν από 40 ημέρες διαβεβαίωναν ότι “λεφτά υπάρχουν” και ότι “δεν θα μεταθέσουν ευθύνες”», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Σήμερα παγώνουν μισθούς, αυξάνουν φόρους και αναζητούν άλλοθι».

«Ανέτοιμοι και αμήχανοι αποκαλύπτουν και ομολογούν ότι προεκλογικά παραπλάνησαν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθούνται οι καταδικασμένες συνταγές της ΝΔ

«Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει βήμα -βήμα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ακολουθεί τις καταδικασμένες συνταγές της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

«Αντί να περιορίσει τις πελατειακές σπατάλες και τη φοροδιαφυγή, παγώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τους μισθούς 500.000 εργαζομένων, που παίρνουν 2.000 ευρώ μικτά», πρόσθεσε.

«Αυτοί είναι, αλήθεια, οι έχοντες και κατέχοντες σ’ αυτή τη χώρα;», διερωτήθηκε.

ΑΔΕΔΥ: Νέο κύμα απαξίωσης του Δημοσίου

«Η εισοδηματική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σε αντιδιαστολή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα δουν "παγωμένους" τους μισθούς τους για δεύτερη συνεχή χρονιά».

Τα παραπανω σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σχετικά με το ζήτημα και επισημαίνει πως οι μηδενικές αυξήσεις σε υπαλλήλους με μικτές αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ, συνιστούν πάγωμα στις καθαρές αποδοχές από 1.400 ευρώ και άνω και αντίστοιχα για τις ίδιες κατηγορίες συνταξιούχων http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1743694 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή