Vivendi: Ορατό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την NBCU

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 13:54
UPD:14:06
A- A A+

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από τον όμιλο NBC Universal αφήνει η Vivendi, επισημαίνοντας πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη μελλοντική κοινοπραξία που συζητούν η Comcast και η General Electric.

Όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής εταιρείας, Φιλίπ Καπρόν, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Morgan Stanley, πουλώντας το 20% που κατέχει στην NBCU, η Vivendi αναμένεται να αποκτήσει «μεγαλύτερη οικονομική ανάσα», δεδομένης μάλιστα της πρόσφατης απόκτησης της GVT στη Βραζιλία.

«Δεν ενδιαφερόμαστε να παραμείνουμε στην NBCU με νέα ηγεσία τις GE-Comcast… θα αποχωρήσουμε και αυτό θα μας δώσει μεγαλύτερη ανάσα», δήλωσε ο Καπρόν, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν ληφθεί ακόμα επίσημες αποφάσεις.

«Δεν ήμασταν ποτέ ξανά τόσο κοντά στο να τερματίσουμε αυτή την ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα το Reuters, η GE, η οποία κατέχει το 80% της NBCU, και η Comcast συμφώνησαν στη δομή που θα έχει το συμβούλιο της προτεινόμενης κοινοπραξίας με το NBC Universal. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών εξαρτάται από το αν η Vivendi θα πουλήσει το ποσοστό της στο NBCU.

Προτεινόμενα για εσάς