Η Μαρία Δαμανάκη νέα επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 23:14
UPD:23:22
A- A A+

Η Μαρία Δαμανάκη θα είναι η νέα επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την εκλογή προέδρου και ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική.

«Έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου της ΕΕ και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης.

«Με τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας επιλέξαμε, πρώτα απ’ όλα, τον πρώτο Πρόεδρο του Συμβουλίου, ένα πρόσωπο που πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει τη συνοχή των ευρωπαίων εταίρων, των κρατών-μελών και να συμβάλει στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε.

Αναφερόμενος δε στην κ. ¶στον, επεσήμανε ότι «είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές, τις κλιματικές κρίσεις, και πιστεύω πως θα συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η φωνή της Ευρώπης παγκοσμίως».

«Είναι λοιπόν μια σημαντική μέρα. Και ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα μπορεί να μιλάει πιο ουσιαστικά, πιο αποτελεσματικά με φωνή ισχυρή στο διεθνή στίβο προασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή