Αφγανιστάν: Συγχαρητήρια γγ του ΟΗΕ στον Καρζάι για την επανεκλογή του

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 00:52
UPD:00:56
A- A A+

Τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι για την ανάληψη της δεύτερης θητείας του ως προέδρου του Αφγανιστάν συνεχάρη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ενώ χαιρέτισε παράλληλα τη δέσμευσή του να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

«Ο κ. Μπαν συγχαίρει τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του σήμερα για τη δεύτερη θητεία του στη θέση του προέδρου του Αφγανιστάν», ανέφερε ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του γγ του ΟΗΕ.

«Ο κ. Μπαν χαιρετίζει ακόμη τη δέσμευση του προέδρου Καρζάι για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της χρηστής διακυβέρνησης, της ασφάλειας και των υπηρεσιών της χώρας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος στην ομιλία του κατά την ανάληψη των καθηκόντων του», προστίθεται στην ανακοίνωση του γγ του ΟΗΕ.

Σημειώνεται δε ότι ο Μπαν Κι μουν «ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Καρζάι και την κυβέρνησή του, τον αφγανικό λαό και τους διεθνείς εταίρους στο Αφγανιστάν».

Ο κ. Μπαν «στέλνει τις καλύτερες ευχές του προς τον πρόεδρο και τον λαό του Αφγανιστάν σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας του και επαναβεβαιώνει τη δέσμευση του ΟΗΕ να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Αφγανιστάν προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη», ανέφερε τέλος η ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή