Δ. Δρούτσας: Στο πλευρό της Βοσνίας για την ενταξιακή της προοπτική

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 12:28
A- A A+

«Το κύριο μήνυμα που μεταφέραμε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της περιοχής ως το 2014», δήλωσε από το Σαράγεβο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Σ’ αυτή την πορεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς την Ευρώπη, η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος εταίρος και φίλος, πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης Σβεν Αλκαλάι.

«Η Βοσνία δεν έχει εναλλακτική προοπτική από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ γι’ αυτό θεωρούμε την ελληνική πρωτοβουλία "ατζέντα 2014" πολύ σημαντική. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να συμβάλουμε για την επιτυχία της ελληνικής πρωτοβουλίας», είπε από την πλευρά του ο Βόσνιος ΥΠΕΞ.

Και οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών εξαιρετική και υποσχέθηκαν ότι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων.

Το πρωί ο κ. Δρούτσας συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα του υπουργικού συμβουλίου κ. Νίκολα Σπίριτς και στη συνέχεια με τον πρέσβη του ΟΑΣΕ Γκάρι Ρόμπινς, ενώ χτες βράδυ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο υψηλός αντιπρόσωπος της Διεθνούς Κοινότητας Βαλεντίν Ιτζκο.

Λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα για τα Τίρανα ο κ. Δρούτσας επισκέφθηκε το κτίριο Φιλίας των λαών το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΟΑΒ (Ελληνικό Σχέδιο Οργάνωσης Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων).

Το κτίριο αυτό στο οποίο στεγάζονταν γραφεία της τοπικής κυβέρνησης είχε καταστραφεί από τον πόλεμο της Βοσνίας και ανακατασκευάστηκε σήμερα με ελληνική χρηματοδότηση προκειμένου να συμβολίζει τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή