«Οχι» FIFA στην επανάληψη του Γαλλία - Ιρλανδία

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 13:16
UPD:13:23
A- A A+

Αρνητικά απάντησε η FIFA στο αίτημα της Ιρλανδίας να επαναληφθεί ο επαναληπτικός του μπαράζ με τη Γαλλία (τελικό σκορ 1-1), όπου οι «μπλε» πήραν στην παράταση την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2010, χάρη στο επίμαχο γκολ του Γκαλάς (προήλθε από χέρι του Τιερί Ανρί) στην παράταση http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1743609 .

«Το παιχνίδι δεν είναι δυνατό να επαναληφθεί. Η απόφαση του διαιτητή μπορεί να ήταν λανθασμένη και θα έπρεπε να υποδείξει το αντικανονικό κοντρόλ του Τιερί Ανρί, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και το παιχνίδι δεν θα επαναληφθεί», τόνισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Την επανάληψη του αγώνα είχε ζητήσει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν, αίτημα το οποίο εξέφρασε και προσωπικά στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Ο υπουργός Αθλητισμού θα στείλει επιστολή στη FIFA υποστηρίζοντας το αίτημα και θα επιδιώξει επανάληψη του αγώνα», είχε πει ο κ. Κόουεν, εκτιμώνττας πως ο κ. Σαρκοζί «θα αντιληφθεί το αίσθημα απογοήτευσης που έχει ο ιρλανδικός λαός μετά την καταπληκτική εμφάνιση της ομάδας και νομίζω ότι το τίμιο παιχνίδι είναι θεμελιώδες κομμάτι αυτού του αθλήματος».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγνώμη από τον Ιρλανδό πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, ωστόσο διαφώνησε με το αίτημα επανάληψης του αγώνα:

«Είπα στον Μπράιαν Κόουεν πόσο λυπάμαι. Όμως μην μου ζητάτε να υποκαταστήσω τον διαιτητή, ούτε τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές, ή τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές», παρατήρησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις