Γ. Πεταλωτής: Μέτρα κατά του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στον προϋπολογισμό

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 15:14
A- A A+

Στον προϋπολογισμό υπάρχει σειρά μέτρων ώστε να προληφθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πάρει κάποια διαρθρωτικά μέτρα, όπως ζητούν οι Βρυξέλλες, για τον περιορισμό των ελλειμμάτων, τόνισε ότι και μέσα από τον προϋπολογισμό υπάρχουν μέτρα που στοχεύουν στην περικοπή της “τεράστιας” σπατάλης του ελληνικού δημοσίου, στην είσπραξη φόρων που δεν έχουν εισπραχθεί εδώ και πολλά χρόνια και προβλέπεται και σειρά μέτρων, «ώστε να προλάβουμε αυτόν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, ώστε να περισώσουμε ό,τι μπορούμε αυτή τη στιγμή».

«Για αυτό ακριβώς υπάρχει και η μείωση του ελλείμματος μέσα από τον προϋπολογισμό κατά 3,6 μονάδες, που σημαίνει ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά προκειμένου να περισώσουμε και την αξιοπιστία μας στην ΕΕ. Και τον Έλληνα πολίτη, καθώς επίσης και τα οικονομικά μας».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για διαρθρωτικές αλλαγές, με αφορμή και την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό που ξεκινά τη Δευτέρα, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε το ασφαλιστικό «πολύ μεγάλο ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης που δεν έχει κλείσει και γίνεται οξύτερο». Πρόσθεσε πως «θα ληφθούν όλες οι γνώμες μέσα από δημόσια διαβούλευση ώστε να υπάρξει ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή