Κ. Αστον: Είμαι το καλύτερο πρόσωπο για τη θέση αυτή

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 15:46
UPD:18:23
REUTERS/SEBASTIEN PIRLET

A- A A+

Η νέα ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν ¶στον απέρριψε σήμερα την κριτική που της ασκήθηκε για έλλειψη πείρας στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι θα ενισχύσει τη φωνή της Ευρώπης και ότι με την πάροδο του χρόνου θα αποδείξει ότι είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

«Τους επόμενους μήνες, αλλά και τα επόμενα χρόνια, σκοπεύω να αποδείξω ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο γι' αυτήν τη δουλεια», δήλωσε στον βρετανικό ραδιοσταθμό BBC Four η 53χρονη ¶στον.

«Αναγνωρίζω απόλυτα ότι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι ήταν εξαιρετικά καλοί και εξαιρετικά ικανοί», πρόσθεσε και επανέλαβε: «Ελπίζω ότι οι ικανότητές μου θα δείξουν στο τέλος ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο».

Η Αστον απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις του βρετανικού Τύπου ότι στερείται εμπειρίας στην εξωτερική πολιτική και ότι δεν κατείχε ποτέ ένα αιρετό αξίωμα.

Η ¶στον εισήλθε το 1999 στη Βουλή των Λόρδων, την άνω βουλή του βρετανικού κοινοβουλίου, μη αιρετό σώμα, και διετέλεσε στη συνέχεια πρώτα υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, μετά Συνταγματικών Υποθέσεων και τέλος Δικαιοσύνης. Το 2008 έγινε επίτροπος της ΕΕ για το Εμπόριο.

«Μολονότι δεν εξελέγην ποτέ, για 28 χρόνια μετείχα σε διαπραγματεύσεις σε όλων των ειδών τα φόρουμ», σχολίασε η ίδια, η οποία έχει επίσης εργαστεί για ομάδες άσκησης πίεσης, έχει στο ενεργητικό της φιλανθρωπικό έργο και έχει διευθύνει την υγειονομική αρχή της κομητείας του Χέρτφορντσιρ.

«Έχω εργαστεί με υπουργούς απ' όλον τον κόσμο και μ' αυτή την έννοια δεν είναι τόσο παράξενο που σκέφτομαι να αποδεχθώ αυτήν τη θέση», δήλωσε. «Οι 27 εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κρατών εξέφρασαν την άποψή τους και με επέλεξαν όλοι», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή