Σκάνδαλο στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε εννέα χώρες

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 19:14
A- A A+

Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε την υπόθεση των στημένων αγώνων που συγκλονίζει την αθλητική κοινότητα ο Πέτερ Λιμάχερ, επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA.

Η υπόθεση, την οποία αποκάλυψαν οι γερμανικές Αρχές σε συνεργασία με τις αστυνομίες της Αυστρίας και της Ελβετίας, αφορά 200 ποδοσφαιρικούς αγώνες σε εννέα χώρες.

Σύμφωνα με στελέχη της εισαγγελίας του Μπόχουμ, έχουν συλληφθεί συνολικά 17 άτομα. Από αυτούς οι 15 στη Γερμανία (Βερολίνο, Νυρεμβέργη και περιοχή του Ρουρ) και δύο στην Ελβετία. Παράλληλα, έγιναν έρευνες σε σπίτια και γραφεία στην Αυστρία και τη Βρετανία.

Από τα 200 παιγνίδια, για τα οποία υπάρχει υποψία διαμόρφωσης του αποτελέσματος από το διεθνές κύκλωμα, 12 αφορούν το Europe League και τρία το Champions League, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εισαγγελίας.

Oι χώρες, στις οποίες φέρεται πως στήθηκαν οι αγώνες είναι η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Τουρκία, η Βοσνία και η Ουγγαρία.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι 32 περίπου στημένοι αγώνες σημειώθηκαν στη Γερμανία, όχι όμως στην Bundesliga, αλλά στη Β` κατηγορία και σε μικρότερες κατηγορίες.

Η υπόθεση αφορά και 29 αγώνες στην Τουρκία.

Το κέρδος του κυκλώματος από τα στοιχήματα με τα στημένα παιγνίδια ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις