Χαιρετίζουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα τα μέτρα για την κουρδική γλώσσα στα ΜΜΕ

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 20:56
A- A A+

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Τουρκία για βελτίωση της εκπομπής των ΜΜΕ στην κουρδική γλώσσα, αλλά εκτίμησε παράλληλα ότι το κουρδικό ζήτημα «παραμένει κλειδωμένο» στον Τύπο.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση υπεράσπισης του Τύπου «χαιρετίζει την άρση των τελευταίων απαγορεύσεων στην Τουρκία που αφορούσαν τη μετάδοση στην κουρδική γλώσσα θεμάτων στα ΜΜΕ».

«Αλλά το ζήτημα αυτό παραμένει άλυτο γιατί τα ΜΜΕ δεν μπορούν να αναφέρονται ελεύθερα στο κουρδικό ζήτημα χωρίς να κινδυνεύουν με επιβολή ποινών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε σε κυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι επιτρέπεται η μετάδοση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα η χρήση της κουρδικής γλώσσας, ωστόσο μέχρι στιγμής μόνο τοπικά κανάλια και ένα δορυφορικό έχουν κάνει έναν προγραμματισμό για μεταδόσεις στα κουρδικά.

«Δεν πρέπει αυτό το καλό νέο να σκιάσει τον εκφοβισμό και την αυτολογοκρισία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά τα ΜΜΕ όταν αγγίζουν ευαίσθητα θέματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή