Γερμανία: Θαυμασμός για Οτο και Εθνική

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009 13:58
A- A A+

Η πρόκριση της Ελλάδας σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση με τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της, έχει προκαλέσει τον θαυμασμό των Γερμανών για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής μας.

Ο συμπατριώτης του Μπέρτι Φογκτς, μίλησε σε αθλητική εφημερίδα και αποθέωσε τον Ρεχάγκελ, ενώ συμβούλεψε τους Έλληνες να είναι πιο προσεκτικοί στην κριτική τους. «Μετάνιωσα για την απόλυση του Ότο», λέει ο Μπεκενμπάουερ.

Μιλώντας στο «Goal» ο Φογκτς σημείωσε τα εξής: «Η παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ συνιστά ακόμα μία προσωπική επιτυχία του Ρεχάγκελ. Ξέρω ότι δεχόταν κριτική, γνωρίζω ότι γράφτηκαν πολλά γι’ αυτόν τόσο στη χώρα σας όσο και στη Γερμανία για το μέλλον του στην Ελλάδα, αλλά η ομάδα του είναι στο Μουντιάλ και αυτό είναι που μετράει».

Για την επόμενη μέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Αζερμπαϊτζάν είπε: «Οι Ελληνες δεν πρέπει να αμφισβητούν και να κριτικάρουν με τόσο καυστικό τρόπο τον Ρεχάγκελ, αλλά να τον ευγνωμονούν. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τι έκανε το 2004, τι έπραξε το 2008 και τώρα το 2010, ποιος κατάφερε κάτι ανάλογο στη χώρα σας; Κανείς. Επομένως πρέπει άπαντες να είναι προσεχτικοί στα σχόλιά τους, διότι όσοι βιάζονται στο τέλος βλέπουν τον Ρεχάγκελ να τους νικά και υποχρεώνονται να αλλάξουν στάση».

Στη συνέχεια ο Φογκτς τόνισε ότι ο Ρεχάγκελ δεν είναι μόνο προπονητής, αλλά και ψυχολόγος για τους παίκτες του. «Είναι ξεκάθαρο μέσα στο γήπεδο πως ο Ρεχάγκελ δουλεύει πολύ με τους παίκτες στον ψυχολογικό τομέα, οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο "φτιαγμένοι" για μεγάλα πράγματα, γεγονός που κρύβει τις όποιες αδυναμίες που μπορεί να έχουν. Ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ισπανίας πρέπει να δουλεύουν στην ψυχολογία, στο πάθος και στην ψυχή των παικτών, επομένως ο Οτο είναι καλός προπονητής και ψυχολόγος» κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο σταρ της Εθνικής μας ομάδας όχι μόνο στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010, αλλά γενικότερα τα τελευταία χρόνια, ο έμπειρος προπονητής απάντησε: «Στην Εθνική σας ομάδα δεν υπάρχει σταρ ανάλογου διαμετρήματος με τον Ιμπραΐμοβιτς στη Σουηδία ή του Μπερμπάτοφ στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην εξαρτάται από τις ''ορέξεις'' ενός ποδοσφαιριστή, αλλά από τη συνολική της απόδοση με αποτέλεσμα να πετυχαίνει σημαντικά πράγματα. Η Ελλάδα δεν ξεχωρίζει σε ατομικό, αλλά σε ομαδικό επίπεδο».

Ο Φογκτς, αναφέρθηκε και στον Φάνη Γκέκα, τονίζοντας: «Ο Γκέκας είναι ένας άκρως αποτελεσματικός ποδοσφαιριστής, μπορεί να κάνει γκολ από "μισή" ευκαιρία. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός παίκτης, αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι ικανότατος στο σκοράρισμα και το 'χει αποδείξει με την εθνική ομάδα, επομένως νομίζω ότι πρέπει να πάρει μία ευκαιρία στη Λεβερκούζεν να δείξει την ευχέρειά του στο γκολ. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά του προπονητή του. Ωστόσο εκτιμώ πως θα πρέπει να του δοθεί περισσότερος χρόνος».

Όσο για το αν η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο Μουντιάλ πρόσθεσε: «Σίγουρα η Βραζιλία με την Αργεντινή είναι ομάδες που στην καλή τους μέρα δεν παίζονται, όμως οι υπόλοιπες είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα. Η Ισπανία ως πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν τρομάζει και αυτό φάνηκε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Μην ξεχνάμε πως οι βασικοί της παίκτες θα έχουν πάνω από 55 με 60 παιχνίδια στα πόδια τους, πράγμα που θα τους διαλύσει, επομένως μπορώ να πω ότι η Ελλάδα έχει τα φόντα για μία καλή πορεία».

«Μετάνιωσα για Ότο»

Στην αποκάλυψη ότι έχει μετανιώσει για την απόλυση του Οτο Ρεχάγκελ από την Μπάγερν Μονάχου την περίοδο 1995-1996 προέβη στην εφημερίδα «Bild» ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Έχω μετανιώσει για την απόλυση του Οτο Ρεχάγκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μπάγερν στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γνωστή γερμανική εφημερίδα.

πηγή www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις