ΝΔ: Στην τελική ευθεία η μάχη για την προεδρία

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009 11:41
UPD:11:54
A- A A+

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προμηνύουν εκλογή - θρίλερ στις 29 Νοεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1744568 . «Είμαι περήφανη που ποτέ δεν υπέστειλα τη σημαία της ΝΔ», τόνισε με νόημα η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τις ομιλίες της σε Βέροια και Κοζάνη. «Για ενωμένη Νέα Δημοκρατία, όποιος και αν βγει αρχηγός», μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς. Στήριξη της υποψηφιότητάς του «γιατί είναι η καθαρή φωνή της Νέας Δημοκρατίας», απηύθυνε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την Αλεξανδρούπολη.

Τέσσερα σημεία για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε από τα Τρίκαλα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου της Μπάρας.

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς έθιξε το θέμα της ενότητας κάνοντας λόγο για ενωμένη Νέα Δημοκρατία όποιος και αν βγει αρχηγός, ενώ έθεσε και το ζήτημα της ανάγκης οργάνωσης της παράταξης. Όπως είπε, πρέπει να έχει λόγο και ρόλο η οργάνωση, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει γεφύρωση των σημερινών στελεχών με τα νέα στελέχη, τιμώντας όμως και τα παλαιά στελέχη. Πάντως ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα πρέπει οπωσδήποτε στην οργάνωση να μπουν και νέα παιδιά.

Ο κ. Σαμαράς μίλισε για κοινωνικό φιλελευθερισμό, ο οποίος όπως εξήγησε, δεν έχει καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό που επιτρέπει την ασυδοσία των λίγων ιδιωτών, ούτε τον κρατισμό. Μιλάμε, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, για ένα κράτος ρυθμιστή-διαιτητή.

Μετά το τέλος της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Θέλω να ξέρετε όλοι ότι αυτό στο οποίο σήμερα συμμετέχω, είναι μία γιορτή δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δηλαδή το δικαίωμα που δίνετε στον απλό τον πολίτη να μπορεί να εκλέξει τον αρχηγό του».

«Είμαι περήφανη που ποτέ δεν υπέστειλα τη σημαία της ΝΔ», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τις ομιλίες της σε προεκλογικές της συγκεντρώσεις στη Βέροια και την Κοζάνη.

Ταυτόχρονα απάντησε σε όσους την κατηγόρησαν ότι είχε εισηγηθεί την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές (μεταξύ των οποίων και ο Μ. Λιάπης που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος της http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1744559 ). «Δεν εισηγήθηκα εκλογές στον Κώστα Καραμανλή, αλλά όταν αυτός τις αποφάσισε έδωσα τη μάχη και δεν κρύφτηκα σε μονολόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τον προβληματισμό της με τις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα και ανέφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρώτα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά επισκέφθηκε την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επεσήμανε ότι η απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν η μεγαλύτερη νίκη της ελληνικής διπλωματίας τα τελευταία 17 χρόνια. Η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή διότι το "βέτο" είναι όπλο των ισχυρών, υπογράμμισε και συμπλήρωσε λέγοντας: "Εμείς βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω και από τις προσωπικές στρατηγικές γι αυτό δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με όλους αυτούς που δεν το έχουν σε τίποτα να υποτάσσουν το συμφέρον της πατρίδας στο δικό τους κι έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως πατριώτες, ενώ στην πραγματικότητα είναι μοιραίοι και λίγοι".

Για σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της κ. Μπακογιάννη στη Θεσσαλονίκη, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ.

Παν. Ψωμιάδης: Είμαι η καθαρή φωνή της ΝΔ μακριά από μηχανισμούς

«Αγωνίζομαι γιατί είμαι η καθαρή φωνή της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από μηχανισμούς και επικοινωνιακά τρικ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, απευθύνοντας κάλεσμα στη βάση του κόμματος να πάει στις κάλπες για να ενδυναμώσει την υποψηφιότητά του.

«Καλώ τον κόσμο να πάει στην κάλπη, να στηρίξει την υποψηφιότητά μου, να ψηφίσει την καθαρή δυνατή φωνή της περιφέρειας. Να ψηφίσει Παναγιώτη Ψωμιάδη. Γιατί με ένα ισχυρό ποσοστό, θα μπορούμε την επόμενη μέρα πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, να διεκδικούμε και να ελέγχουμε την όποια ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου γύρου μεταξύ Μπακογιάννη και Σαμαρά, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε ότι δεν θα δώσει “γραμμή” στους ψηφοφόρους του και δήλωσε ότι θα στηρίξει όποιον κι αν εκλεγεί πρόεδρος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή