Αλ. Παπαρήγα: Σικέ παιχνίδι ο διάλογος για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009 13:47
UPD:14:10
A- A A+

Την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να πάρει μέρος στο διάλογο για το Ασφαλιστικό, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν παίρνει μέρος σε σικέ παιχνίδια».

Παρομοίασε την κυβερνητική πολιτική στο Ασφαλιστικό με κήρυξη πολέμου και είπε πως «η απάντηση του ΚΚΕ είναι "πόλεμο στον πόλεμο"».

Α. Παπαρήγα: Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει καταστροφικό τυφώνα

Α. Παπαρήγα: Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει καταστροφικό τυφώνα

«Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον καταστροφικό τυφώνα σχεδιασμένων μέτρων που εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την πρόνοια», πρόσθεσε.

Η γ.γ. του ΚΚΕ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των δύο μεγάλων κομμάτων τονίζοντας: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημειώσατε Χ, δηλαδή ισοπαλία στην αντιδραστική πολιτική, καθώς ο επόμενος γίνεται χειρότερος από τον προηγούμενο ακριβώς γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, να γίνει διάλογος στη Βουλή ή τηλεοπτική συζήτηση για το ασφαλιστικό, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «δεν είναι η ώρα των ντιμπέιτ, είναι η ώρα των συλλαλητηρίων».

«Αν γίνει ντιμπέιτ θα πάμε», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως «η όλη συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική».

Σχετικά με την έκτακτη εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε πως πρόκειται για κοροϊδία και πρόσθεσε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της κερδοφορίας και στάχτη στα μάτια του λαού.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να κηρύξουν πόλεμο στην πολιτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμιά συμμετοχή στο διάλογο παρά μόνο αγώνας και αντεπίθεση.

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και ζήτησε άμεσες και μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας και πολιτικής προστασίας.

Επίσης ζήτησε να απαγορευθούν με νόμο όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, να κατοχυρωθεί νομοθετικά το 35ωρο και πενθήμερο εργασίας με πλήρη ένσημα, να υπάρξει κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή