Ιράν: Ενδιαφέρον για την αγορά εμπλουτισμένου ουρανίου

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 07:56
A- A A+

Το Ιράν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την αγορά εμπλουτισμένου ουρανίου, ή για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής υπό τον έλεγχο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), όχι όμως υπό οιεσδήποτε προϋποθέσεις, τόνισε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Υπηρεσίας, η αγορά εμπλουτισμένου ουρανίου είναι ελεύθερη, μπορούμε να το αγοράσουμε, αλλά έχουν δρομολογήσει τον επικαθορισμό των πολιτικών και τεχνικών προϋποθέσεων για αυτό και δεν είναι σωστό», τόνισε ο ιρανός πρόεδρος στη Μπραζίλια.

«Εναπόκειται στον αγοραστή να καθορίσει τις προϋποθέσεις της αγοράς. Είμαστε εξάλλου πρόθυμοι να πληρώσουμε και να αγοράσουμε αυτό το εμπλουτισμένο καύσιμο. Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε σε πραγματικότητα αυτό το σχέδιο, όμως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αγνοήσουν τα δικαιώματά μας», τόνισε ο ιρανός ηγέτης.

Ο ίδιος τόνισε πως ακόμη ευελπιστεί, «ακόμη και εάν δεν έχουμε πολύ χρόνο» για να επιτευχθεί μία συμφωνία.

Ο Αχμαντινετζάντ είχε τρίωρη συνομιλία με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Λουΐς Ινάσιου ‘Λούλα’ ντα Σίλβα, η οποία περιστράφηκε ιδίως στο πολυαμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή