Τουρκία: Μεσολαβητικός ο ρόλος της στη Μέση Ανατολή

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:16
A- A A+

Ετοιμη να διαδραματίσει έναν μεσολαβητικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή είναι η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν τη μετάβασή του στη Λιβύη, ο Ερντογάν υπενθύμισε πως η χώρα του ήδη έχει χρησιμεύσει ως διαμεσολαβητής στους πέντε γύρους διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Συρία και στο Ισραήλ.

«Εάν μας ανετίθετο ξανά μία τέτοια αποστολή, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμεύσουμε πάλι ως διαμεσολαβητές και να διαθέσουμε κάθε υποστήριξη που μπορούμε να προσφέρουμε», τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός, που μίλησε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπένιαμιν Μπεν Ελιέζερ, που επισκέπτεται την Τουρκία, και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κάλεσε επίσης το Ισραήλ να επιδείξει καλή θέληση όσον αφορά το Παλαιστινιακό.

Στη Γάζα, «οι υποδομές είναι κατεστραμμένες. Η Τουρκία επιθυμεί να προσφέρει τη βοήθειά της στο σημείο εκείνο, αλλά και για αυτό ακόμη θα πρέπει να υπάρξουν θετικές προσεγγίσεις. Καλούμε το Ισραήλ να προσεγγίσει θετικά αυτά τα ζητήματα», τόνισε ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή