Ονδούρα: Μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:19
A- A A+

Να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου είναι έτοιμοι οι οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου της Ονδούρας, Μανουέλ Σελάγια, εάν ο ηγέτης δεν αποκατασταθεί προηγουμένως στο αξίωμά του.

Θα πρόκειται για ένα «ειρηνικό» μποϊκοτάζ διαβεβαιώνει ο Χουάν Μπαραόνα, συντονιστής του Μετώπου Αντίστασης κατά του πραξικοπήματος της 28ης Ιουνίου, που έχει οργανώσει όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις υπέρ του Σελάγια.

Ο ίδιος επέμεινε ιδιαίτερα στον ειρηνικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του Μετώπου, που προσπαθεί να αποφύγει να προσφέρει στην de facto κυβέρνηση του Ρομπέρτο Μιτσελέτι προφάσεις για να επεκτείνει την καταστολή, έχοντας ήδη αναπτύξει 30.000 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού για τις διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Ο Σελάγια έχει αξιώσει την μετάθεση των εκλογών και κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν τις εκλογές όσο δεν αποκαθίσταται στα καθήκοντά του.

Το Κογκρέσο της Ονδούρας, όπου ο Μιτσελέτι έχει την πλειοψηφία, πρόκειται να αποφασίσει για την αποκατάσταση του Σελάγια στο αξίωμά του έως τη λήξη της θητείας του στις 27 Ιανουαρίου 2007, όμως τούτο δεν προβλέπεται να αποφασισθεί πριν τις 2 Δεκεμβρίου, ήτοι τρεις ημέρες μετά τις εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή