Tσάμπιονς Λιγκ: Σήμερα τα πρώτα «εισιτήρια»

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 15:44
A- A A+

Καθοριστική σε ό,τι αφορά το ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Champions League είναι η 5η αγωνιστική των ομίλων, το πρώτο μέρος της οποίας θα διεξαχθεί απόψε.

Ματς της ημέρας, ασφαλώς, η τιτανομαχία Μπαρτσελόνα-Ιντερ στο «Καμπ Νου», με τον Σαμουέλ Ετό να επιστρέφει ως αντίπαλος στη Βαρκελώνη. Μεγάλη βραδιά και για τη Φιορεντίνα, που θέλει τη νίκη στη Φλωρεντία επί της Λιόν, για να προκριθεί και να αφήσει οριστικά εκτός την παραπαίουσα Λίβερπουλ.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ένα εισιτήριο για τους «16» το έχει κλείσει ήδη η Λιόν, μετά το 2-2 με τη Λίβερπουλ την περασμένη αγωνιστική. Το ενδιαφέρον, πλέον, εστιάζεται στο ποια ομάδα θα πάρει το δεύτερο και η μάχη ανάμεσα σε Φιορεντίνα και «ρεντς» δεν αποκλείεται να κριθεί από αυτή την αγωνιστική. Οι «βιόλα» υποδέχονται τους Γάλλους και ξέρουν ότι με νίκη θα είναι σίγουρα στον επόμενο γύρο και θα αφήσουν τη Λίβερπουλ οριστικά εκτός. Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι έχει ορισμένες σημαντικές απουσίες, όπως των Μούτου και Γιόβετιτς, αλλά είναι τέτοιο το κίνητρο, που όλοι στις τάξεις του συλλόγου πιστεύουν πως ο στόχος εύκολα ή δύσκολα θα επιτευχθεί, με τη βοήθεια και των οπαδών που θα μετατρέψουν σε... κολαστήριο το «Αρτέμιο Φράνκι».

Την ίδια ώρα η απογοητευτική Λίβερπουλ θα αναμετράται στην Ουγγαρία με την ουραγό Ντέμπρετσεν, με στόχο τη νίκη και με το μυαλό στη Φλωρεντία, όπου θέλει νίκη της Λιόν ή ισοπαλία, για να έχει ελπίδες για την τελευταία αγωνιστική.

Ντέμπρετσεν-Λίβερπουλ

Φιορεντίνα-Λιόν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λιόν 10

2. Φιορεντίνα 9

3. Λίβερπουλ 4

4. Ντέμπρετσεν 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Οταν άρχιζαν οι αγώνες στους ομίλους του Champions League, κανείς δεν περίμενε ότι ο 6ος θα εξελισσόταν στον πιο αμφίρροπο. Κι όμως, Μπαρτσελόνα και Ιντερ κατάφεραν να κάνουν ντέρμπι τη μάχη για την πρόκριση. Και το μεταξύ τους ντέρμπι, το βράδυ της Τρίτης, θα κρίνει πολλά. Οι μπλαουγκράνα κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό και σε περίπτωση ήττας δεν αποκλείεται να μείνουν από την 5η αγωνιστική εκτός. Ο Πεπε Γκουαρντιόλα προβληματίζεται για τις σημαντικές απουσίες που υπάρχουν, όπως αυτές των Τουρέ και Αμπιντάλ ενώ αμφίβολος είναι και ο Μέσι, την ίδια ώρα που ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ματς ως την μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει η Ιντερ ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση φέτος. Οι νερατζούρι είναι στην κορυφή μετά τη συγκλονιστική νίκη τους στην Ουκρανία την προηγούμενη αγωνιστική, βολεύονται και με ισοπαλία αλλά θέλουν τη νίκη για να είναι σίγουροι για τους «16». Πρόσωπο του αγώνα, ασφαλώς, ο Σαμουέλ Ετό, που επιστρέφει για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη ως αντίπαλος και όπως δήλωσε τα συναισθήματα του είναι περίεργα.

Τη νίκη και μόνο θέλουν και οι Ρούμπιν Καζάν και Ντιναμό Κιέβου, ώστε να κάνουν καθοριστικό βήμα πρόκρισης. Οι Ρώσοι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι Ουκρανοί θέλουν να επανορθώσουν για την απίστευτη ήττα από την Ιντερ στα τελευταία λεπτά. Ο νικητής αυξάνει τις ελπίδες πρόκρισης, ο ηττημένος αποκλείεται, με ισοπαλία όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Ρούμπιν Καζάν-Ντιναμό Κ.

Μπαρτσελόνα-Ίντερ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιντερ 6

2. Ρούμπιν 5

3. Μπαρτσελόνα 5

4. Ντιναμό Κ. 4

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο ποια θα είναι η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση και θα ακολουθήσει τη Σεβίλλη στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εστιάζεται το ενδιαφέρον στον 7ο όμιλο. Οι Ανδαλουσιανοί έχουν κάνει περίπατο ως τώρα, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16» και θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία για το γόητρο κόντρα στην Ουνιρέα. Η Σεβίλλη αναμένεται να κάνει αλλαγές για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Ρουμάνοι, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους, ώστε να πάρουν τη νίκη και να φτάσουν μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεγάλης έκπληξης.

Οσο η Ουνιρέα θα το παλεύει, οι Ρέιντζερς και Στουτγκάρδη θα... σφάζονται στη Γλασκώβη, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση αποτελεί και την τελευταία τους ευκαιρία για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης. Σκωτσέζοι και Γερμανοί έχουν απογοητεύσει ως τώρα, αλλά παραμένουν κοντά στην Ουνιρέα και θέλουν το τρίποντο για να παραμείνουν ζωντανοί. Εκτός αυτού, ο χαμένος θα κινδυνεύει να αποκλειστεί γενικά από την Ευρώπη, καθώς θα είναι πολύ δύσκολη μετά ακόμη και η κατάληψη της 3ης θέσης.

Ρέιντζερς-Στουτγκάρδη

Ουνιρέα-Σεβίλλη

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σεβίλλη 10

2. Ουνιρέα 5

3. Στουτγκάρδη 3

4. Ρέιντζερς 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει στην Ολλανδία για τη νίκη επί της Αλκμάαρ, που ουσιαστικά θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League. Εκτός κι αν η Σταντάρ Λιέγης επικρατήσει της Αρσεναλ στο Λονδίνο, οπότε οι ερυθρόλευκοι δε θα είναι σίγουροι ακόμη κι αν πάρουν τους τρεις βαθμούς. Ο Αρσέν Βενγκέρ θα κάνει κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του, αλλά έστω κι έτσι οι «κανονιέρηδες» είναι το φαβορί κόντρα στους Βέλγους, που θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και ό,τι ήθελε προκύψει.

Αλκμάαρ-Ολυμπιακός

¶ρσεναλ-Σταντάρ Λ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ¶ρσεναλ 10

2. Ολυμπιακός 6

3. Σταντάρ Λ. 4

4. Αλκμάαρ 2

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις