Αλ. Παπαρήγα: Κανένα νόημα στο διάλογο για το ασφαλιστικό

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 20:06
UPD:20:52
A- A A+

Τη θέση του κόμματός της πως ο διάλογος για το ασφαλιστικό «δεν έχει κανένα νόημα» επανέλαβε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας.

«Νόημα έχει ο άμεσος αγώνας, να μην χαθεί καθόλου χρόνος. Δεν διαπραγματευόμαστε τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι, διεκδικούμε να κερδίσουν οι εργαζόμενοι σε περίοδο κρίσης γιατί τα προαποφασισμένα μέτρα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα στην περίοδο της κρίσης» πρόσθεσε.

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του έλεγε καθαρά ότι «θα σφαγιάσει τα Ασφαλιστικά, τα Κοινωνικά Δικαιώματα-βεβαίως το έλεγε με κομψό τρόπο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατηγορία ότι το ΚΚΕ έκανε συμβολικές κινητοποιήσεις επι ΝΔ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:

«Έχουν αμνησία. Ένα πράγμα έχω να πω: Λίγες μέρες μετά την άνοδο της ΝΔ στη κυβέρνηση προκηρύχθηκε απεργία το Μάρτη του 2004. Αλλεπάλληλες καταλήψεις στα υπουργεία, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Δεν κάνουμε τίποτα καινούργιο και εν πάση περιπτώσει αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποφύγει την ταξική πάλη, δεν είχε παρά να κάνει ένα πράγμα: Να αρνηθεί τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί».

Το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ το απόγευμα είχε αιτήματα την προστασία των ανέργων, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων καθώς και την χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς.

Ομιλητές ήταν ο Ισπανός, Χεσούς Χέτε Ολίρα, επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας της Διεθνούς Οργάνωσης Συνδέσμου Μετάλλου, η Λία Κουτράκου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής stage, ο Δημήτρης Βιτάλης από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ο Κώστας Δημόπουλος, μέλος της Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων ΟΤΑ, η Βάσια Χριστοδουλιά, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων της Γ.Γ. Αθλητησμού και ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της ΕΒΕ. Το συλλαλητήριο έκλεισε με την ομιλία του ο Χρήστος Κατσώνης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παρευρέθηκε επίσης πολυπληθής αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε πορεία προς την Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή