Γ. Παπανδρέου: Απαιτούνται τομές κατά της κρίσης

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 21:07
A- A A+

Η κρίση που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα δεν είναι μια απλή οικονομική κρίση είναι και κρίση οικολογική, ενεργειακή, ακόμα και δημοκρατικών θεσμών.

Αυτή είναι η διαπίστωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μετά το πέρας των διήμερων εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που διεξήχθη στον Αγιο Δομίνικο.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για τους λόγους αυτούς δεν αρκεί να περιμένουμε παθητικά να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση και να επανέλθουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση. Χρειάζεται, πρόσθεσε, να προωθηθούν τώρα τομές και μεγάλες αλλαγές για μια διαφορετική πορεία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι πρωτοπόρα στην προώθηση αυτών των αλλαγών στην οικονομία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει να στηρίξουμε, πρόσθεσε, μια ουσιαστική αναδιανομή εισοδήματος στον πλανήτη και να προχωρήσουμε σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και σε μια νέα σχέση μεταξύ ανθρωπότητας και περιβάλλοντος.

Σε όλα αυτά η Σοσιαλιστική Διεθνής βρίσκεται στην πρωτοπορία όπως κάνει σήμερα στη Λατινική Αμερική, θα κάνει αύριο στην Κοπεγχάγη και αργότερα στη Σύνοδο των G 20 παρεμβαίνοντας σε θέματα οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρά τα προβλήματά της σήμερα μπορεί να πρωτοπορήσει στην εμπέδωση των δημοκρατικών αντιλήψεων και των δημοκρατικών θεσμών προωθώντας τη δημοκρατική αντίληψη διακυβέρνησης, με βάση τις αξίες και τις παραδόσεις της για να βοηθηθεί η μέση οικογένεια και οι αδύναμοι πολίτες, αλλά και να εφαρμόσει ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή