Νίκη και πρωτιά για την Αρσεναλ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 23:50
UPD:25/11/2009 00:02
A- A A+

Παντελώς αδιάφορη θα κατέβει στο Φάληρο η ¶ρσεναλ καθώς εξασφάλισε όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση! Η ομάδα του Βενγκέρ επικράτησε με 2-0 της Σταντάρ χάρη σε γκολ από τους Νασρί και Ντενίλσον από το πρώτο παιχνίδι. Αντίθετα, η Σταντάρ χρειάζεται πλέον μόνο νίκη επί της ¶λκμααρ και παράλληλα ήττα του Ολυμπιακού για να προκριθεί.

8ος όμιλος

¶λκμααρ-Ολυμπιακός 0-0

¶ρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης 2-0 (35' Νασρί, 45' Ντενίλσον)

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν με τους Βέλα και Αρσάβιν να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης και τους Νασρί και Φάμπρεγας να βγαίνουν σαν κρυφοί κυνηγοί. Στο 5' ένα συρτό σουτ του Καταλανού αρχηγού κατέληξε στην αγκαλιά του Μπολάτ, όμως η μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 15', όταν οι »κανονιέρηδες» επιχείρησαν πέντε (!) φορές από την μικρή περιοχή να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφεραν ελέω του Μπολάτ, του δοκαριού αλλά και των αμυντικών που ήταν πάνω στην γραμμή! Η Σταντάρ αντέδρασε και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20', όταν το δυνατό σουτ που δοκίμασε ο Μποκανί βρήκε το δοκάρι του Αλμούνια. Μία κεφαλιά του Γκαλάς για την ¶ρσεναλ στο 30΄ έφυγε πάνω από το δοκάρι, ωστόσο η ομάδα του Βενγκέρ άνοιξε το σκορ πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από λάθος του Μουλεμό. Ήταν ο Βερμάελεν αυτός που έκανε την μακρινή μπαλιά, ο αμυντικός της Σταντάρ φάνηκε να ελέγχει αλλά γλίστρησε και ο Νασρί επωφελήθηκε και πλάσαρε εύστοχα. Το άγχος έφυγε από την ¶ρσεναλ, η οποία πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων καθώς στις καθυστερήσεις ο Ντενίλσον με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που ο Μπολάτ ξεγελάστηκε από τα πολλά φάλτσα και έχασε τον έλεγχο της μπάλας.

Στο δεύτερο μέρος, η Σταντάρ μπήκε δυνατά απειλώντας με τον Βίτσελ στο 52', αλλά ο Αλμούνια διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στη συνέχεια, η ¶ρσεναλ κράτησε τον έλεγχο, ρίχνοντας όμως λίγο την ταχύτητα της. Ο Βέλα είχε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 60' αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ λίγο αργότερα ο Γουόλκοτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η Σταντάρ προσπάθησε να μειώσει αλλά στο 84' ο Σαρ βρήκε το δεξί δοκάρι του Αλμούνια. Λίγο αργότερα, ο Εμπουέ θα μπορούσε να κάνει το 3-0, αλλά ο Μπολάτ είπε «όχι» στο σουτ που επιχείρησε. Προς το τέλος του παιχνιδιού, οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καρσέλα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ¶ρσεναλ 13

2. Ολυμπιακός 7

3. Σταντάρ Λ. 4

4. Αλκμάαρ 3

‎Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις