Περιοδεύει στη Μακεδονία ο Αντ. Σαμαράς

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 13:33
UPD:13:39

A- A A+

Στη Μακεδονία περιοδεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί ξεναγήθηκε στην Κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα, στον υπόγειο χώρο της μητρόπολης της Θεσσαλονίκης και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης.

«Στην εκκλησία τιμάμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα, επειδή είναι εκείνα που εκφράζουν τη βούληση και την τιμή του λαού προς τα πρόσωπα τους. Είναι επόμενο και φυσικό και δίκαιο», δήλωσε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Εχω ένα αίσθημα και θα σας το πω. Εξαιτίας και της καταγωγής του κ. Σαμαρά, το γενεαλογικό του δένδρο, μέσα μου, αυτό που με πληροφορεί η συνείδηση μου είναι ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται».

Ανθιμος: O Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται

Ανθιμος: O Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το περίπτερο της κοινωνικής οργάνωσης «Αγάπη», στον πεζόδρομο της Ικτίνου, όπου η βουλευτής της Ν.Δ. Ελενα Ράπτη μοίραζε ενημερωτικό υλικό ενάντια στη βία σε βάρος των γυναικών.

Η κ. Ράπτη ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «καλή δύναμη» στον αγώνα του και «καλή δύναμη» στη Ν.Δ., καθώς επίσης να τους βρει ενωμένους η επομένη των εσωκομματικών εκλογών.

Ε. Ράπτη: Καλή δύναμη πάνω απ' όλα στη Ν.Δ.

Ε. Ράπτη: Καλή δύναμη πάνω απ' όλα στη Ν.Δ.

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη και στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Επτά πρώην βουλευτές της Ν.Δ. από τη Μακεδονία, με κοινή τους δήλωση, τάσσονται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Το ΠΑΣΟΚ ευνοεί τον κ. Σαμαρά»

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον Real Fm, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε την άποψη ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ ευνοεί τον κ. Σαμαρά διότι πιστεύει ότι με τον κ. Σαμαρά η ΝΔ δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το όριο που έθεσαν οι προηγούμενες εκλογές http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1746207 . «Και ποιο είναι αυτό; - εξήγησε- Ότι στα δεξιά του ΠΑΣΟΚ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν ξεπερνάει το 39%. Αυτή είναι η αλήθεια...Θα είναι πολύ μικρότερο το άθροισμα αν μείνουμε μόνο στο να κοιτάξουμε το δικό μας χώρο».

«Θεωρώ ότι είναι ύβρις...να λέμε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει τον Αντώνη τον Σαμαρά», απάντησε ο Κώστας Μαρκόπουλος και πρόσθεσε: «Ψάχνουμε μερικές φορές να βρούμε μπαλαντέρ στον ξένο χώρο για να κερδίσουμε μια παρτίδα».

Aλλοι επτά στο στρατόπεδο Σαμαρά

Όπως τονίζουν σε αυτήν, στηρίζουν Αντώνη Σαμαρά γιατί κατά την άποψή τους ο μεσσήνιος πολιτικός μπορεί να αναδιοργανώσει τη Ν.Δ. και με όπλο το ιδεολογικό του στίγμα να κάνει και πάλι ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρώην βουλευτές κ.κ. Γ. Κοσιντζίδης (Σερρών), Δημ. Στάμος (Χαλκιδικής), Ευάγγ. Σουσουρογιάννης (Πιερίας), Γ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης), Χαράλ. Παπαδόπουλος (Κιλκίς), Κων. Μαυρίδης (Φλώρινας), και Γ. Μούτσιος (Α? Θεσσαλονίκης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή