ΝΔ: Κλιμακώνεται η σύγκρουση

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009 21:46
UPD:26/11/2009 01:10
A- A A+

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη ΝΔ, λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη ανέβασε τους τόνους αφήνοντας αιχμές σε βάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

«Δεν ήμουν εγώ στους "καπεταναίους της ήττας"»

«Ανάμεσα στους "καπεταναίους της ήττας" που καιρό πριν τις εκλογές υποστήριζαν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για λόγους που όλοι γνωρίζουν, δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη ανέβασε τους τόνους αφήνοντας αιχμές σε βάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Επίσης απέρριψε για άλλη μία φορά τα περί περιχαράκωσης του κόμματος μέσω της πολιτικής του πρότασης σημειώνοντας πως «κάποιοι λένε ότι τάχα θα διώξουμε κόσμο αν μιλήσουμε για Ελευθερία, για Πατρίδα, για Επιχειρηματικότητα, για Ανταγωνιστικότητα, για Διάχυση ευκαιριών και εισοδήματος, για Αειφορία».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα, τόνισε πως μιλάμε για έθνος και εθνικό συμφέρον και απέρριψε το χαρακτηρισμό του ευρωσκεπτικιστή, επισημαίνοντας πως όσοι τον υιοθετούν είναι και παντελώς απληροφόρητοι, «γιατί για έθνος μιλάνε πλέον όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό σημείωσε πως από παλιά διαφώνησε με τη «διπλή ονομασία» και δήλωσε δικαιωμένος σήμερα «για μιαν Ιστορία που μου στοίχισε 11 χρόνια στην "πολιτική έρημο"».

Στο σημείο αυτό επέκρινε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως οδηγεί «βήμα-βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια».

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, επανέλαβε πως ήταν αντίθετος σε αυτό, προσθέτοντας με νόημα πως «άλλοι συνέπιπταν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, αφήνοντας νέες αιχμές κατά της κ. Μπακογιάννη, τόνισε πως «το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" δεν θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όποιος διαφωνεί μαζί του ειδικά στα εθνικά θέματα και στα θέματα κοινωνικής ευαισθησίας στην οικονομία. Επιθυμούν να έχουν απέναντί τους κάποιον που να συμφωνεί μαζί τους. Κι εγώ δεν είμαι αυτός.

Ας μη μιλάνε λοιπόν, κάποιοι, για "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Διότι όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο».

Ντ. Μπακογιάννη: Ανοιχτό ή αναχρονιστικό κόμμα;

Μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Μπακογιάννη έθεσε και πάλι το γνωστό δίλημμα ανάμεσα σε «ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα» και σε «ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές».

«Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» επανέλαβε από την Αλεξανδρούπολη η κα Μπακογιάννη.

«Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό; Θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης να αλωνίζουν ή θα δείξουμε τη δύναμη της μεγάλης μας παράταξης;» επανέλαβε.

Είμαι περήφανη, πρόσθεσε, γιατί σε αυτή την προσπάθεια έχω δίπλα μου στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματός μας, που συνεργάστηκαν με όλους τους πρώην προέδρους μας. «Αυτό κάποιοι πάνε να το βαφτίσουν απαξιωτικά, «μηχανισμό». Για μας αυτό λέγεται ενότητα! Λέγεται συστράτευση! Λέγεται αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε με νόημα: «Απευθύνεστε σε λάθος άνθρωπο. Εγώ δεν έχω διασπάσει ποτέ τη Νέα Δημοκρατία, σε καμία φάση της ζωής μου. Την έχω υπηρετήσει διαχρονικά και είμαι υπερήφανη γι αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή