Στο Κογκρέσο για το Αφγανιστάν, Χίλαρι Κλίντον και Ρόμπερτ Γκέϊτς

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 05:59
A- A A+

Για ακρόαση στο Κογκρέσο με θέμα την αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν αναμένονται την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και Ρόμπερτ Γκέϊτς αντιστοίχως, κατά πάσα πιθανότητα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για αποστολή επιπλέον δυνάμεων στην ασιατική χώρα.

Οι δύο υπουργοί θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Τετάρτη στη 1:30 μ.μ. (8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Μάϊκλ Μάλεν, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή.

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής, την Τρίτη ο Ομπάμα, σε διάγγελμά του θα ανακοινώσει την στρατηγική για «να τελειώσει - όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά - η δουλειά» στο Αφγανιστάν.

Επίσης, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ θα κληθεί να παρουσιασθεί ενώπιον του Κογκρέσου, όπως ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο, αλλά όπως τόνισε πηγή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων η ακρόαση αυτή δεν πρόκειται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Εκτός από την εν λόγω επιτροπή ενδέχεται να υπάρξουν και άλλες ακροάσεις στο Κογκρέσο για την στρατηγική στο Αφγανιστάν τις ημέρες μετά το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή