Θεσσαλονίκη: Διεθνές φόρουμ για τη γεωθερμική ενέργεια

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 11:16
A- A A+

Διεθνές φόρουμ με θέμα «Η Γεωθερμική Ενέργεια στο Προσκήνιο» θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών της Θεσσαλονίκης.

Στο φόρουμ θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τη γεωθερμία, η οποία μέσω των εφαρμογών της συμβάλλει στην αειφορική ανάπτυξη και δημιουργεί σημαντικά οικονομικά, ενεργειακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Το φόρουμ διοργανώνεται από την Ένωση Γεωθερμικών Ελλάδας (ΕΓΕΩΘΕ), το Ινστιτούτο Ηλιακής Τεχνικής (ΙΗΤ), το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Eρευνών (ΙΓΜΕ), την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, την Ηλιότοπος Συνέδρια και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του συνεδρίου Ομ. Καθηγητή του ΑΠΘ Μιχάλη Φυτίκα, ομιλητές θα είναι οι «πιο διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί από την Ελλάδα και τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα».

Ο κ. Φυτίκας καλεί να συμμετέχουν στο φόρουμ όχι μόνο οι «ερευνητές-ακαδημαϊκοί, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με τις εφαρμογές της γεωθερμίας καθώς και ιδιώτες που σκέπτονται να επενδύσουν στην εκμετάλλευση των γεωθερμικών ρευστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή