Χ. Καστανίδης: Η κ. Τεγοπούλου δεν έτυχε διακριτικής μεταχειρίσεως

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009 13:51

Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου δεν έλαχε καμίας διακριτικής μεταχείρισης κατά την πρόσφατη σύλληψή της από την Τροχαία, αλλά αντιθέτως, η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες οι οποίες θα απαγγέλλονταν για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, υποστήριξε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

A- A A+

Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου δεν έτυχε καμίας διακριτικής μεταχείρισης κατά την πρόσφατη σύλληψή της από την Τροχαία, αλλά αντιθέτως, η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες οι οποίες θα απαγγέλλονταν για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, υποστήριξε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. προς τον πρωθυπουργό.

Επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες και δημοσιεύματα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ¶δωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως η κ. Μάνια Τεγοπούλου παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες ασήμαντες μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε και ρώτησε αν υπήρξαν άνωθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη διακριτική μεταχείρισή της.

«Οι άνωθεν εντολές δεν άργησαν να καταφθάσουν. Η κ. Τεγοπούλου οδηγήθηκε στο κρατητήριο για να παρουσιαστεί στο Αυτόφωρο - τα υπόλοιπα όμως και πιο σοβαρά αδικήματα απλώς διεγράφησαν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης διαβάζοντας ένα από τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ στη συνέχεια, ανέγνωσε και πρόσφατο απρεπές -όπως το χαρακτήρισε σχόλιο της εκδότριας, που απευθυνόταν στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως μετά τη σύλληψή της.

«Υπήρξαν άνωθεν κυβερνητικές εντολές, για να διαγραφούν οι κατηγορίες της κας Μάνιας Τεγοπούλου ή όχι;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

«Σέβομαι την δουλειά που κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά την εκτίμηση ότι μπορεί να υπήρξαν άνωθεν επεμβάσεις, πρέπει προφανώς να την αποδείξει αυτός που επικαλείται το επιχείρημα», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η κ. Μάνια Τεγοπούλου παραπέμπεται στο δεύτερο αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση των διατάξεων που επιβάλλουν τον σεβασμό του σήματος κυκλοφορίας, για παράβαση της υποχρέωσης να επιδεικνύει στοιχεία, για παράβαση της υποχρέωσης κάποιος να το κάνει αυτό χωρίς να επιδίδεται σε ύβρεις ή άλλες πράξεις, ή χειρονομίες. Επίσης, παραπέμπεται για παραβίαση του άρθρου 45 του ΚΟΚ, που αφορά την υποχρέωση να οδηγείς χωρίς να είσαι υπό την επήρεια, είτε αλκοόλ, είτε τοξικών ουσιών, ότι υποχρεούσαι στην επίδειξη των σχετικών στοιχείων, καθώς επίσης υποχρεούσαι και στο να υπαχθείς σε αλκοτέστ. Τέλος, η κ. Τεγοπούλου, κατηγορείται στην παραπομπή της, και για την παράβαση του άρθρου 225 του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για την ψευδή ανωμοτί κατάθεση», διευκρίνισε ο κ. Καστανίδης και παρατήρησε:

«Θα σας παρακαλέσω λοιπόν, να είμαστε όλοι μας πάρα πολύ προσεκτικοί, διότι τελικά, όπως βλέπετε, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μόνον δεν είναι υποκείμενο διακριτικής μεταχειρίσεως, αλλά αντιθέτως η δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες, οι οποίες θα απαγγέλλονταν και για οποιονδήποτε έλληνα πολίτη».

«Είναι λάθος», πρόσθεσε, «να γίνεται προδικαστικά μια τέτοια συζήτηση στη Βουλή για οποιονδήποτε πολίτη, ο οποίος έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι άνθρωποι που άγονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχουν όλα τα δικαιώματα οποιουδήποτε έλληνα πολίτη και πρέπει να τους προστατέψουμε».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς