H μεγάλη ώρα για τη ΝΔ

Μετ' εμποδίων η εκλογή
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 10:28
UPD:13:38

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασιά για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ σε 1039 εκλογικά κέντρα της χώρας.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, αλλά σε περίπτωση που παρατηρηθούν ουρές στα εκλογικά κέντρα, τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της παράταξης, αλλά και όσοι υποστηρικτές της ΝΔ επιθυμούν να εγγραφούν μέλη επί τόπου.

Αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και σήμερα και μόνο στο εκλογικά τμήμα που ψήφισαν σήμερα.

«Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως της ταιριάζει στα δημόσια πράγματα της χώρας», ήταν η δήλωση του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Ραφήνα.

O Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο της Μεσσηνίας δήλωσε πως «σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα».

«Από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας», πρόσθεσε.

Κάλεσμα στους υποστηρικτές της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη από το Μετς όπου ψήφισε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώ εμφανίστηκε ενωτική για την επόμενη μέρα.

«Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά, το φιλότιμο και η συνείδηση του νεοδημοκράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα, ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πτώση του συστήματος υποστήριξης της διαδικασίας

Δεν ψήφισε την ώρα που είχε προγραμματίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς υπήρξε πρόβλημα στο οn line σύστημα υποστήριξης της διαδικασίας. Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο, όπου θα επιστρέψει αργότερα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, άφησε αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του.

«Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η διαδικασία αυτή πρέπει να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Αλλιώς πιστεύω ότι απ' όλες τις πλευρές θα υπάρχουν υπόνοιες», τόνισε.

«Θέλω να διεξαχθούν οι εκλογές με διαφάνεια», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Αύριο θα μιλήσω και αλοίμονό τους».

«Προσπάθησα εδώ και 1,5 μήνα να μείνω μακριά από αιχμές και από την εμπόλεμη ζώνη, μίλησα για ενότητα», είπε μεταξύ άλλων . Συμπλήρωσε ακόμα ότι ήταν «ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου νεοδημοκράτη».

Χειρόγραφα μέχρι την επίλυση του προβλήματος η καταγραφή των ψηφοφόρων

Για πτώση του συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής των ψηφοφόρων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και επισήμανε ότι το τεχνικό πρόβλημα οφείλεται στο δίκτυο του ΟΤΕ.

«Μέχρι την επίλυση του προβλήματος, η κεντρική εφορευτική επτροπή, μετά από συνεννόηση με τους υποψηφίους ομόφωνα αποφάσισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί με καταγραφή offline των ονομάτων των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

«Σε καμία περίπτωση δεν αποδέχτηκα ούτε αποδέχομαι τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με χειρόγραφες καταστάσεις, λόγω της πτώσης του on line συστήματος», αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Δ. Σιούφα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης .

«Θεωρώ ότι μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται την διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας», σημειώνει χαρακτηριστικα.

Έκκληση στους Νεοδημοκράτες να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε να ψηφίσουν μαζικά, παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το σύστημα, απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες, αλλά υπομονή χρειάζεται αυτή την στιγμή και είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το μήνυμα της», δήλωσε κατά την επίσκεψή της σε εκλογικά κέντρα της Αττικής η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή