Η ώρα των «αιωνίων»

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 12:22
UPD:22:23

A- A A+

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των δυο "αιωνίων" αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καλούνται πρώτα να δείξουν τι αξίζουν στους εαυτούς τους και στη συνέχεια να κυνηγήσουν τη νίκη, που θα δώσει άλλον αέρα στα πανιά τους εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Με τον κόσμο οδηγό αλλά και το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, ο Ολυμπιακός θα ψάξει το τρίποντο που θα τον επαναφέρει στην κορυφή.

Οι απουσίες για την ομάδα του Ζίκο παραμένουν αρκετές αλλά η συμμετοχή του Βασίλη Τοροσίδη στην αποστολή ικανοποίησε τους ανθρώπους των "ερυθρολεύκων", αφού ο παίκτης θεωρούνταν απίθανο να δώσει το παρών στο ντέρμπι.

Εκτός από το ματς με το τριφύλλι θα είναι οι τραυματίες Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ, Λεντέσμα και Στολτίδης. Όπως όλα δείχνουν, ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που κατέβηκε η ομάδα στο παιχνίδι με την ¶λκμααρ.

Ο Νικοπολίδης θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπροστά του από αριστερά προς δεξιά θα βρεθούν οι Μπράβο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ και Γκαλίτσιος. Η τριάδα των κεντρικών χαφ θα αποτελείται από τους Όσκαρ, Μαρέσκα και Ντουντού, ενώ μπροστά και αριστερά θα παίξει ο Λεονάρντο.

Δεξιά πίσω από τον επιθετικό θα βρίσκεται ο Ζαϊρί, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι για ακόμη ένα παιχνίδι ο Κώστας Μήτρογλου.

Αισιοδοξία και 4-3-3

Αν κάτι ξεχωρίζει σε σχέση με τις περασμένες σεζόν στο στρατόπεδο των "πρασίνων", αυτό είναι η αισιοδοξία για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα προ ενός ντέρμπι σαν κι' αυτό.

Τα τελευταία χρόνια στα παιχνίδια πρωταθλήματος το σύνηθες αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, όμως τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη και θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι "ψυχολογικές ντόπες" στον Σισέ (ο οποίος έχει παράδοση να σκοράρει σε ντέρμπι τόσο σε Γαλλία, όσο και σε Αγγλία) έχουν κάνει τον Γάλλο αποφασισμένο να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν για να ταρακουνήσει τα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Ο Χενκ τεν Κάτε γνωρίζει την κρισιμότητα του παιχνιδιού και η έλλειψη στο αριστερό άκρο δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, καθώς το ρόστερ είναι πληρέστατο και οι λύσεις από πίσω πολλές. ¶σχετα με τις τελικές επιλογές, πιθανή ήττα αναμένεται να ταράξει τα νερά στην Παιανία, καθώς ο Παναθηναϊκός θα χάσει την πρωτιά και όπως και να' χει μια ήττα από τον "αιώνιο" αντίπαλο φέρνει πάντα γκρίνια.

Κατά τα φαινόμενα ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, θα απουσιάσει -τουλάχιστον από την αρχική ενδεκάδα-, όμως το πάθος του όχι, καθώς οι παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού είναι αποφασισμένοι να φύγουν με χαμόγελο από τον αγωνιστικό χώρο.

Πιο αναλυτικά οι 11αδα του "τριφυλλιού", σύμφωνα πάντα με τα όσα δοκίμασε ο Χενκ τεν Κάτε την τελευταία εβδομάδα θα περιλαμβάνει τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο και Σεϊταρίδη αριστερά και δεξιά στα άκρα της άμυνας αντίστοιχα. Στο κέντρο το δίδυμο των μπακ θα αποτελείται από τους Βύντρα Σαριέγκι. Στα χαφ Σιμάο, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Τέλος στην επίθεση στα αριστερά τη φανέλα του βασικού μάλλον θα πάρει ο Σεμπάστιαν Λέτο, ενώ σίγουρη είναι η παρουσία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στα δεξιά και του Σισέ στην κορυφή.

4-3-2-1 δηλαδή, ή κατα το παραδοσιακότερον, 4-3-3, που στο δεύτερεο ημίχρνο ίσως αλλάξει με την αλλαγή του Νίνη και ίσως γίνει 4-2-3-1, αν ο Παναθηναϊκός θελήσει να πιέσει.

Με λίγα λόγια...

Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού, λοιπόν, σε ένα παιχνίδι που δεν θα λέγαμε ότι είναι δίχως αύριο, σίγουρα όμως θα κρίνει πολλά στην ψυχολογία για τη συνέχεια, στην υπερηφάνια απέναντι στον αντίπαλο, ειδικά αν αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει να αποδείξει πολλά.

www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις