Ν.Δ.: Παρατείνεται έως τις 21:30 η ψηφοφορία

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009 19:18
UPD:19:25

A- A A+

«Η προσέλευση των πολιτών, που συμμετέχουν στη σημερινή εκλογή, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ειδικότερα στο Λεκανοπέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, σεβόμενη τη δική τους βούληση συμμετοχής, αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της διαδικασίας έως τις 21:30 σήμερα το βράδυ και έως ότου εξαντληθεί ο αριθμός εκείνων που αναμένουν να ψηφίσουν και που αναμένεται να ψηφίσουν.

«Ευχαριστούμε και πάλι το λαό της Ν.Δ. για την υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζητάει την κατανόηση για την παράταση της διαδικασίας», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Οι ψήφοι των υποψηφίων

O Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο της Μεσσηνίας δήλωσε πως «σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα».

«Από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας», πρόσθεσε.

Κάλεσμα στους υποστηρικτές της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη από το Μετς όπου ψήφισε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώ εμφανίστηκε ενωτική για την επόμενη μέρα.

«Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά, το φιλότιμο και η συνείδηση του νεοδημοκράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα, ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 17.00 ψήφισε τελικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Είμαι ευτυχής γιατί στη συνείδηση του ελληνικού λαού -και όχι μόνο στη συνείδηση του λαού της Νέας Δημοκρατίας- είμαι νικητής», δήλωσε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Το πρωί ο κ. Ψωμιάδης φεύγοντας από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο -χωρίς να ψηφίσει, λόγω του προβλήματος στο σύστημα- άφησε αιχμές για υπονόμευση της υποψηφιότητάς του.

«Καταγγέλλω τραμπουκισμούς, υπάρχουν εγκάθετοι που λένε μην ψηφίσετε Ψωμιάδη, υπάρχουν μπράβοι που εγκλωβίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προσπάθησα εδώ και 1,5 μήνα να μείνω μακριά από αιχμές και από την εμπόλεμη ζώνη, μίλησα για ενότητα», είπε μεταξύ άλλων . Συμπλήρωσε ακόμα ότι ήταν «ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου νεοδημοκράτη».

«Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως της ταιριάζει στα δημόσια πράγματα της χώρας», ήταν η δήλωση του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Ραφήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή