Συνάντηση Δ. Δρούτσα- Μ. Κυπριανού εν όψει της Συνόδου του Δεκεμβρίου

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 15:03
UPD:15:13
A- A A+

Συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού είχε σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, εν όψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Κυπριανού στην Αθήνα για την Υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ και διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Δ. Δρούτσας: Πνεύμα στενής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Δ. Δρούτσας: Πνεύμα στενής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Όπως έγινε γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετές αντίστοιχες συναντήσεις, καθώς και τηλεφωνικές επικοινωνίες, καθώς όπως είπε ο Κύπριος ΥΠΕΘ, «βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο».

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον κ. Δρούτσα για τις τελευταίες συναντήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και για την τελευταία συζήτηση στο Εθνικό Συμβουλιο της Κύπρου, την περασμένη εβδομάδα, όσον αφορά την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο.

«Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε το θέμα, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή, και μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Βεβαίως, θα μείνουμε σε μια συνεχή, να μην πω καθημερινή, επαφή μέχρι τη συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Μ. Κυπριανού: Ενημέρωσα τον κ. Δρούτσα για τις τελευταίες συναντήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Μ. Κυπριανού: Ενημέρωσα τον κ. Δρούτσα για τις τελευταίες συναντήσεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Ερωτηθείς για τη θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας μπροστά στο ενδεχόμενο η Τουρκία να μην έχει προβεί σε κίνηση καλής θέλησης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Δρούτσας απάντησε: «Νομίζω έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μέχρι τότε. Δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό εκ μέρους μας, να προκαταλάβουμε την όποια θέση και την όποια απόφαση».

Aπό την πλευρά του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε λεπτομερώς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις δυσκολίες που υπάρχουν στις συνομιλίες για το Κυπριακό σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Διάσκεψης της Κοινοπολιτείας στο Τρίνιτατ.

Όπως σημείωσε, ο κ. Χριστόφιας αναφέρθηκε στην αρνητική στάση της Τουρκίας, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου.

Η διάσκεψη ενέκρινε ψήφισμα που επαναλαμβάνει τη θέση της Κοινοπολιτείας για λύση του Κυπριακού με βάση τις συμφωνημένες αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή