Στο 50,28% το ποσοστό του Αντ. Σαμαρά

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 16:02
UPD:18:23

A- A A+

Αποτελέσματα στο 86,28%, που αντιστοιχεί σε 1451 εκλογικά τμήματα (σε σύνολο 1.648) έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τις εκλογές στη ΝΔ Δημήτρης Σιούφας.

Σύμφωνα με αυτά, ο νέος πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,28% (328.721 ψήφοι), έναντι 39,45% (257.901 ψήφοι) της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και 10,27% (67.162 ψήφοι) του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Δ. Σιούφας: Στο 50,28% το ποσοστό του Αντ. Σαμαρά στο 86,28% των τμημάτων

Δ. Σιούφας: Στο 50,28% το ποσοστό του Αντ. Σαμαρά στο 86,28% των τμημάτων

Βάσει της καταμέτρησης μέχρι στιγμής, στις εκλογές ψήφισαν 662.354 ψηφοφόροι.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, τα τελικά αποτελέσματα, για τα υπόλοιπα περίπου 30 εκλογικά τμήματα, θα δοθούν στις 18:30 ή 18:45.

«Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε το νέο πρόεδρό της. Με ένα πρωτόγνωρο, για την παράταξή μας, τρόπο. Συγχαίρω για μία ακόμα φορά, το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σιούφας.

Σημείωσε δε πως «στο διάστημα αυτό, από τις 4 Οκτωβρίου έως σήμερα, η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μία τεράστιας σημασίας δημοκρατική κατάκτηση. Έκανε πράξη την άμεση Δημοκρατία στην εκλογή του νέου Προέδρου», υπογραμμίζοντας «τη συμφωνία των υποψηφίων για την εκλογή του νέου Προέδρου από τη λαϊκή βάση και την άμεση υιοθέτησή της από τον Πρόεδρο Κώστα Καραμανλή».

Επεσήμανε ακόμη ότι «μέσα σε διάστημα 20 ημερών, μετά το Συνέδριο, προετοιμάστηκε ένα τεράστιο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, πρωτόγνωρο στην Παράταξή μας. Ουσιαστικά σε μικρογραφία πραγματοποίησης Εθνικών Εκλογών».

Όπως ανέφερε, «την ημέρα των εκλογών συμμετείχαν 8.100 μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών και 2.800 Πρόεδροι και αναπληρωτές Πρόεδροι των Εφορευτικών Επιτροπών, ενώ συνεργάστηκαν 80 Νομαρχιακές και 1.300 Δημοτικές και Τοπικές Οργανώσεις του Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι τις υπηρεσίες τους προσέφεραν 4.000 χειριστές Η/Υ, αλλά και χιλιάδες εθελοντές, που βοηθούσαν να συμπληρωθούν οι αιτήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα.

«Ήταν ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός από νέες και νέους, από την ΟΝΝΕΔ, που πήγαν εκεί εθελοντικά για να προσφέρουν και να διευκολύνουν την εκλογική προσπάθεια, την ημέρα των εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνολικά λειτούργησαν 1.648 εκλογικά τμήματα, από τα οποία τα 1.584 σε όλη τη χώρα και 64 στις 8 χώρες της Ευρώπης.

Σημείωσε επίσης «τη μεγάλη συνδρομή, τόσο στην όλη προσπάθεια, όσο και κατά την ημέρα των εκλογών, της Κεντρικής Διοίκησης του Κόμματος και των υπαλλήλων του Κόμματος, των Γραμματειών και της Περιφερειακής Οργάνωσης. Ήταν όλοι παρόντες. Δεν έλειψε κανένας. Όλοι συνεισέφεραν με υπευθυνότητα και συνέπεια».

«Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των στελεχών, που κινητοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα αγγίζει τους 30.000 πολίτες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, για τη συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τις παραινέσεις του στις Νομαρχίες και τους Δήμους και τους άλλους Οργανισμούς της χώρας, αλλά και τους Νομάρχες και τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Φορέων, που συνέτρεξαν αυτή την προσπάθεια. Όπως, επίσης, και το προσωπικό, που διέθεσαν την τελευταία εβδομάδα, για να μπορέσουν να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες πραγματοποίησης των εκλογών.

Ευχαρίστησε ακόμα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, για τη συνδρομή του.

Εξήρε δε «την υποδειγματική συμπεριφορά την οποία επέδειξαν οι, περίπου, 700.000 Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, αλλά και άλλοι πολίτες, που προσήλθαν την ημέρα των εκλογών και ψήφισαν για την εκλογή του νέου Αρχηγού».

Ο κ. Σιούφας παραδέχθηκε πως υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες, που έγιναν αιτία να υπάρξει ταλαιπωρία πολιτών που προσέρχονταν στις κάλπες, σημειώνοντας ότι «η προετοιμασία αυτού του μεγάλου, πολιτικού και οργανωτικού, εγχειρήματος είχε λάβει υπόψη και παράλληλη διαδικασία, με την οποίαν -εάν δεν προχωρούσε το σύστημα το ηλεκτρονικό, με την on line σύνδεση για να δημιουργηθεί η νέα βάση των μελών του Κόμματος, το σύστημα off line τελικά-προχωρήσαμε, και μάλιστα με πιο γρήγορους ρυθμούς, την ψηφοφορία».

Εκτίμησε μάλιστα ότι οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες, θα πλησιάζουν τις 700.000 πολίτες. «Όλο αυτό το δυναμικό αποτελεί και κόσμημα, αλλά και παρακαταθήκη για την Παράταξή μας για το μέλλον», τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ένα δυναμικό άνοιγμα στην Κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται ενωμένα, πορεύεται υπεύθυνα, πορεύεται συντεταγμένα γύρω από το νέο Πρόεδρό της στην άσκηση της θεσμικής της αποστολής, ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για το καλό της Πατρίδας, αλλά και για το συμφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε τέλος ο κ. Σιούφας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή