ΟΑΣΕ: Σε διάλογο για την ασφάλεια στην Ευρώπη προσβλέπει η ελληνική προεδρία

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 18:03
A- A A+

Σε συμφωνία για την έναρξη ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη προσβλέπει η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ κατά την υπουργική διάσκεψη της Αθήνας που ξεκινά αύριο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική συνεισφορά στην ειρήνη και τη σταθερότητα που μπορεί να έχει η 17η υπουργική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ.

Το επόμενο διήμερο μπορεί να δοθεί μια ευκαιρία στην Διαδικασία της Κέρκυρας που ξεκίνησε το καλοκαίρι, με στόχο το ξεκίνημα ενός διαλόγου για τα θέματα ασφάλειας, σημείωσε.

«Ο ΟΑΣΕ είναι ο μοναδικός περιφερειακός οργανισμός ασφάλειας στον οποίο συμμετέχουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των υπόλοιπων χωρών της πρωην ΕΣΣΔ και είναι το φυσικό φόρουμ για ένα τέτοιο διάλογο», δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

Εκπροσωπώντας την προεδρία, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ καλωσόρισε τις αντιπροσωπείες και μίλησε για τους στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, με μια σειρά από πρωτοβουλίες στο πεδίο των διεθνών εξελίξεων, κυρίως στη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια.

«Ηδη έχουμε προτείνει την προσέγγιση των χωρών των Δ.Βαλκανίων με την ΕΕ με ορίζοντα το 2014. Είναι ευκαιρία η ΕΕ που αποτελεί το πιο φιλόδοξο ειρηνευτικό πρόγραμμα στην Ευρώπη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, προσκαλώντας αυτά τα κράτη να γίνουν μέλη της», επισήμανε.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της υπουργικής διάσκεψη των Αθηνών θα πραγματοποιηθούν πολλές σημαντικές διμερείς συναντήσεις.

Η ελληνική Προεδρία έχει, ήδη, προγραμματίσει σειρά διμερών συναντήσεων με υπουργούς που θα είναι παρόντες στη διάσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή