Eνισχύει την αποστολή της στο Αφγανιστάν η ΠΓΔΜ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 18:27
UPD:18:53
A- A A+

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ γνωστοποίησε στον ΓΓ του ΝΑΤΟ, ¶ντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε επιστολή που απέστειλε, ότι η ΠΓΔΜ, από το Φεβρουάριο του 2010, θα αυξήσει τη συμμετοχή της στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά 80 στρατιώτες. Σήμερα, η ΠΓΔΜ διαθέτει 163 στρατιώτες στην αποστολή ISAF, στο Αφγανιστάν.

Η αύξηση της δύναμης της ΠΓΔΜ στο Αφγανιστάν θα γίνει σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά της πολιτείας του Βέρμοντ των ΗΠΑ, ώστε να εκπαιδεύσουν από κοινού τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, στην επιστολή του στον ΓΓ του ΝΑΤΟ, τονίζει τη συνεισφορά της ΠΓΔΜ στις διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που σημειώθηκαν στον τομέα άμυνας της χώρας, συνέβαλαν στο να εξελιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις της ΠΓΔΜ σε σύγχρονες δυνάμεις, οι οποίες μεταμορφώθηκαν από χρήστη, σε παράγοντα συνεισφοράς στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ εκφράζει την πεποίθηση ότι «δεν είναι μακριά η ημέρα που η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και επίσημα θα καταλάβει τη θέση της στη μεγάλη ευρωατλαντική οικογένεια, κάτι που ουσιαστικά το αξίζει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή